Hoggen på bloggen!

Den ultimata bloggen för det rimmar ju på Hoggen och det är ju jag :)

Dag 66 i skolan :)

Publicerad 2012-10-31 06:56:53 i Los Angeles

Idag provade jag att applicera min mask för första gången, appliceringen gick jättebra, man kan inte se mina kanter alls, men hua vilket dåligt jobb jag gjorde på målningen, hon blev orange, för mycket ranelid för min smak.
Bättre lycka imorgon hoppas jag på :)
Älskar bilden jag tog p åmig själv i Kaitys sminking idag :) haha

Blogginlägg till mamma!

Publicerad 2012-10-30 01:39:00 i Los Angeles

Min fina mamma ska på 50års fest och vill ha smokey eyes, så här kommer min lovade demonstration om hur hon ska göra :)
Mamma är du redo?
 
Du börjar att lägga din ljusaste färg över hela ögonlocket...
Efter det så tar du din mörkaste färg i globlinjen samt ner över yttre ögonlocket. (du kan själv välja hur högt och långt ut du vill gå beroende vilken effekt du vill ha)
Efter det så tar du även din mörka färg längs den nedra fransraden, inte längs hela, ungefär till mitten (drar du färgen längs hela raden stänger du ditt öga)
Sen tar du även kajal längs halva undre fransraden samt den övre (på den övre raden kan du dra kajalen längre in  mot ögonvrån om du vill)
Sudda ut kajalen något med en pensel för att göra linjen mer mjukare och suddig (du kan sudda upp kajalfärgen något mot din mörkaste färg för mer skuggad effekt)
Sen sätter du på mascara
Färdig!
Du kan göra skuggade ögon med vilka färger du vill men tänk på att alltid ha den ljusaste färgen på locket och den mörka i globlinjen så du öppnar upp din vackra ögon, och du kan öka och minska i sminkmängd men det är samma teknik du använder oberoende hur du vill att det ska se ut.
 
Ha så kul! Älskar dig!

Dag 65 application final prosthetic week

Publicerad 2012-10-30 01:00:18 i Los Angeles

Sista veckan av prosthetics class, så nu börjar vi testa våra masker som vi har gjort.
Jag hann inte göra nått idag då jag behöver gå igenom en liten längre process än resten i min klass, eftersom min partner är allergisk mot latex måste jag tvätta allt som kommer röra hennes hud, så idag har jag tvättat och tittat på latex som torkar, kul... haha.
Kaity har tagit sin inspiration från min mormor, så här såg första stadiet ut i att bli min mormor :)

Son of monsterpalooza

Publicerad 2012-10-28 23:54:04 i Los Angeles

Idag har jag vart och titta på monsterkreationer, var på eventet Monsterpalooza där artister har utställningar och liknande :)
Självklart hade min skola ett bås där våra praktikanter (tidigare elever) visade upp olika sminkningar...
Den döda soldaten är kreation av Dick Smith, sjukt bra!!!!
Roligast var den hörnan med mer "sexy" monster stilar... Fanns tidningar som Girls & corpses och Boobs & Blood... När jag såg den tidningen frågade jag om dom även gillade Vaginas & blood, it's call the period hahhaha!!!

Shopping

Publicerad 2012-10-28 23:46:05 i Los Angeles

Igår var jag och min fina Ellie och shoppade, spenderade alldeles för mycket pengar men det tycker jag nog att jag var värd :)
Tänkte på dig mamma när jag köpte min tjocktröja för det är en liten vovve på :) hihi...

Halloweenparty!!!

Publicerad 2012-10-28 23:43:34 i Los Angeles

Igår var jag på en väldigt tätt inpå bestämd halloween fest haha, jag och Kaity hade ingen kostym och hann inte fixa något heller så vi bestämde oss för att bara börja slåss helt enkelt och vara väldigt trachy :)
Ljuset i Kaitys lägenhet typ sög så bilderna är inte så bra men kul hade vi iallafall :)
Bästa kostymen var Babybel cheese haha så rolig :)
Stand up comedien med sin mick haha
Min första Jelloshot ever, sååååå gottt!!!
Det var så roligt när denna kille kom fram till mig, jag stod och sjöng mary had a little lamb och rappade, och ingen fatade nånting tills han hoppade fram och skrek ut sister act 2.... Äntligen en American som förstår mig haha!!!
 

Dag 63-64 repriser igen ;)

Publicerad 2012-10-27 01:54:03 i Los Angeles

Hela veckan har bara vart övning övning och lite mer övning.
Nästa vecka är det tid för våra slutprov i prosthetics, och vi är defentivt redo.
Här är sista blendern jag gjorde denna vecka, en bit övningslatex som vi sminkar in på armen för att bli bättre på färg:
Ska bli så kul nästa vecka, det vi har väntat på :)
Idag hade vi besök av Michael Key som är editor för Makeup artist magazine och ansvarar för student tävlingarna på IMATS.
Så jag blev även intervjuvad då jag kommer ansöka till denna tävling, några av min vänner kommer ansöka redan till den som är i Januari men jag kommer ansöka till London istället som är i Juni, så hojta till om du är snygg och vill vara modell och är villig att tyvärr betala din egen biljett till London haha :)
 

När jag kommer hem...

Publicerad 2012-10-26 03:30:05 i Los Angeles

När jag kommer hem så vill jag självklart exprimentera med allt jag har lärt mig, frågan är bara om mamma kommer låta mig använda hennes ugn.... Latex måste man nämligen ha i ugnen i 6 timmar ca.... Minus med detta är att latexgaser försvinner aldrig ur ugnen... hmm... hoppas jag får haha.. Dagens fråga, vilka vill äta mat som doftar latex resten av sitt liv?

Tvättid

Publicerad 2012-10-26 03:27:21 i Los Angeles

Precis som hemma så väntar man till sista sekunden på att tvätta, så nu går jag runt hemma helt finklädd och tvättar. haha att man alltid är så dålig.
Snart börjar jag också få slut på fula kläder, i skolan just nu kan man bara ha på sig kläder man inte gillar, för man förstör typ allt.
Jag har iallafall köpt mig ett förkläde så inte lika mycket blir förstört, det är jobbigt när man typ gillar allt man äger. Men latex får man inte bort från nånting så nu har jag helt plöstligt massa skit haha...
Idag fick jag även lite i håret, som tur var så märkte jag det i tid, annars hade det blivit dags för en klipptid och då hade jag minsann inte blivit glad....
Ska bli spännande att se mina kläder när dom kommer ut från torktumlarn, kanske latexen har aktiverats igen så det är på mer, ja man lär sig nytt varje dag.
Så spänannde, hoppas det inte är överallt!!!!

America is voting!

Publicerad 2012-10-25 02:20:24 i Los Angeles

Igår när jag var hemma hos Kaity så passade hon på att rösta, hon mailar sin röst då hon röstar för en annan stat än carlifornien...
Som den duktiga flickan hon här så röstade hon på Obama :)
 

Dag 61-62 Repris

Publicerad 2012-10-25 02:17:42 i Los Angeles

Denna vecka är det mycket av repriser i skolan, varje dag gör vi nämligen nya masker för att få en så perfekt mask som möjligt som vi sen ska ha för vårt slutprov.
Här är mitt första försök, gick inte så, perfekt att öva applicering med men inte tillräkligt bra för min slutprodukt, blev nämligen dubbla skinlager som gärna vill komma lös.
Ser även lite påsig ut minsann...
Försök nummer 2, mycket bättre!

Dag 60 Foam Latex

Publicerad 2012-10-23 01:50:01 i Los Angeles

Idag kom vi äntligen till den punkten då vi fick göra våra masker i latex, så spännande imorgon får vi se om vi lyckades eller ej :)
Sen fick jag också veta att min applicering om en vecka när jag gör mitt slutprov kommer bli såååå svår, jag har nämligen Kaity som partner och hon är allergisk mot latex så det jag måste göra är att placera 2 lager av lim eller mer på hennes ansikte innan jag börjar applikationen vilket innebär att när jag lägger ner mina masker så fastnar dom direkt och det är så svårt att få det se snyggt ut då, provade första gången idag på hennes arm, sjukt svårt!!!!! Men jag ska klara det minsann, måste bara öva massor!
Så här ser det ut när vi blandat latexen, typ som att göra maräng, blanda i evigheter :) Sen prassar vi ner det i vår avgjutning!
Här var mitt första försök att applicera latex, gick ganska bra då det var så sjukt svårt....
 

Dag 56-59, Silicon, Gelatin and Pros-aid

Publicerad 2012-10-20 05:21:00 i Los Angeles

Oh vad veckan har gått fort och jag har vart sååå trött att jag helt glömt bort att blogga.
I tisdags var jag hemma hos Kaity efter skolan som alltid, varje tisdag så har vi dricka vin kväll och titta på face off, helt fab :)
I onsdags somnade jag klockan 8 på kvällen för jag var så trött.
Och i torsdags alltså igår träffade jag äntligen min fina Ellinor igen efter hennes jobbresa och besök av hennes fina mor :)
Så idag fredag är jag helt slut så det enda jag ska göra idag förut att gå och storhandla mat är att ligga och titta på serier i min sköna säng och dricka massor av Pepsi för det är jag värd minsann :)
Den här veckan i skolan har vi fått lära oss 3 olika tekniker av avgjutningar förutom foam latex som vi ska lära oss nästa vecka som är för vårt stora slutprojekt.
Så det vi har gjort är att vi har gjort olika sår i silikon , gelatin och Pros-aid, vilket har vart super kul, och vi har verkligen tur för Cinema är en av dom enda skolorna som lär ut fler tekniker :)
Silikon var sjukt svårt för det vill fastna i allt, pros-aid samma sak men gelatinet var nog värst.
Alla vet ju vad gelatin är, det är gjort på djurben och fett så ni kan ju gissa vad det luktar som när man har hettat upp det.... Det var så sjukt hemskt, luktade dött djur i hela skolan!!!!!!!
Jag satt med mask på för jag höll på att dö, hela magen ville vrida och vända på sig av den hemska stanken, har aldrig velat bli vegetarian så mycket som den dagen haha!!
 Här är en pros-aid appliance jag gjorde, infekterad ärrbildning :)
Här är en silikon appliance...
Här är Martin med en riktigt äcklig blåtira som vår lärare gjorde av gelatin.
Här är min gelatin appliance, inte helt färdig målad dock för gelatinet var sååå transparent så det var så coolt :)
Nästa vecka längtar jag såå till för då börjar vi med slutprojektet igen :) yayyy!!!

Dag 55 Mold making time :)

Publicerad 2012-10-16 03:56:16 i Los Angeles

Idag var det dags att göra avgjutningar av våra skulpturer i skolan... Jag har kommit på att nu är det verkligen dags för mig att börja gymma, vill du bli makeupartist behöver du muskler for sure! grejerna vi gör är så sjukt tunga och lilla jag som inte har en enda muskel, min rygg vill döda mig just nu haha.
Men det var så kul, först var det dags för flashing, min lärare ropar hela tiden "did you flash?", jag tänker bara på annat då haha, vill dom att vi ska ta av oss kläderna haha? nää dom vill att vi ska lägga lera runt skulpturen.
Flashing:
Efter vår flashing så kapslar vi in allt i ultracal.... och då får man denna söta lilla grej :) ser ut som en söt liten gubbe tycker jag :)
Imorgon får vi se om jag lyckades med min avgjutning, håll alla tummar för mig, blir det fel måste jag göra om allt, fy farao.... Hoppas hoppas hoppas!

IHOP

Publicerad 2012-10-15 05:25:22 i Los Angeles

Har sedan jag kom till USA velat gå till IHOP, för innan jag åkte spelade jag ett frågespel där en av frågorna var "vad är IHOP?" och jag var helt blank i huvet, hade ingen aning... Svaret var International house of pancakes...
När jag kom hit var det en av dom första resturangerna jag kände igen bara för att jag hade fått den frågan så jag skrek ut IHOOOP!!!!
Och nu har jag äntligen vart där!
Min beställning blev Chocolat chip pancakes and hash brown, eggs and bacon, man kunde få fyra pannkakor om man ville men jag tänkte det räker nog med 2, Amerikaner är galna jag orkade inte ens äta upp hälften av allt det jag fick... Hittat orsaken till USAs fetma haha. 
Självklart blev det en milkshake till min måltid också, jag har aldrig vart så mätt, när jag kom hem sov jag i 2 timmar för jag mådde så dåligt haha, men det var värt det för det var såååå gott!!!

Dag 54 more sculpting

Publicerad 2012-10-13 03:11:41 i Los Angeles

Idag blev jag klar med min skulptur, ser mycket bättre ut i verkligheten för man ser ärr och sånt bättre, men jag är mycket nöjd iallafall, på måndag ska jag avgjuta dom så jag får min maskdelar :) sååå roligt!!!
Kaity tittar över på min skulptur hela tiden och gör konstiga ljud, hon gillar inte att jag gör henne ful haha!!
Den här helgen skulle jag egentligen jobbat med Mark Bautista som sminkar på Southland  vilket hade vart awesome att få träffa honom igen men det är jättelångt bort och jag har ingen bil tyvärr så det blir till att stanna hemma och skissa upp special effects karaktärer istället vilket också är kul som tur är :)

Dag 53 Sculpting

Publicerad 2012-10-12 03:39:40 i Los Angeles

Idag har vi börjat skulptera i skolan vilket är så kul men så svårt :)
Men sååå långa dagar nu då vi hade ledigt i måndags, jag brukar vara trött vid 4 men nu slutar vi halv 6, helt slut haha.
Idag har jag fått på det ansikte jag vill ha och imorgon ska jag få lite hud texture också :)

Dag 51 & 52 Lifecast

Publicerad 2012-10-11 03:27:00 i Los Angeles

Äntligen har prosthetics börjat, klassen jag har väntat på :)
Våra första dagar började lite nervöst för vi gjorde lifecast, vilket är avgjutning av ditt ansikte och det är alltid lite läskigt för du har bara 2 små hål att andas genom och tungt gips över ditt ansikte, men det går väldigt fort så man klarar det :)
Kaity kommer vara min partner under denna klass och jag ska försöka göra henne så ful som möjligt, jag måste ju utnyttja mina chanser att jävlas när jag har dom :)
Här är Kaity under allt gips!
Och här är Sara under allt gips!
Så här ser det ut när alginatet är klart och ansiktet vi gör kopia av :)
Och här är jag i gips!
Så här ser det ut när allt är klart, insidan alltså :)
Sen det bästa med klassen är att vi har väldigt coola skyddglasögon haha!!

Me in action :) FÄRDIG!!! i am made of stone :)
 

Önskelista

Publicerad 2012-10-08 03:14:13 i Los Angeles

När man var liten kunde man önska sig allt i världen i julklapp, men jag tycker nog att desto mer åren går så blir det svårare och svårare att önska sig nått för att man har allt (inte ett problem, väldigt lycklig för det) men i år börjar jag komma tillbaka för det är såååå mycket jag vill ha!!! Men det jag helst av allt vill ha från tomten i år är en airbrush :)
Hoppas hoppas hoppas!!!!!!

Hösten i Stockholm

Publicerad 2012-10-07 10:33:33 i Los Angeles

Shelby och Apple ligger och sover intill mig och jag försöker finna ro för att slumra in jag med... Och kom och tänka på ett underbart twitter inlägg från Gry Forssell: Idag är Stockholm så vackert som bara Stockholm kan vara.
Blev så lycklig och fridfull när jag läste det så nu gick jag in på twitter och läste det igen för jag förstår verkligen vad hon menar... Det är nog det enda sorgliga med att vara i LA, att jag missar Stockholms bästa årstid för det finns verkligen ingenting som är så vackert som Stockholm är en solig höst dag!

Dag 50 Character finals

Publicerad 2012-10-06 03:40:08 i Los Angeles

Sista dagen av vår karaktär klass, kan någon stoppa tiden nu!!! Jag ber om det hela tiden men det händer aldrig, jag blir galen det går för fort!!! Bara 8 veckor kvar nu i skolan.... för lite :(
Hade nästan en breakdown idag i skolan när jag gjorde min slutliga karaktär, var så nära på att börja gråta.
Jag började med att sätta på en bald cap på min karaktär, och det var den bästa bald capen jag någonsin gjort, har aldrig sett något så vackert för, när jag nästan var klar med min sminkning av färg på bald capen märker jag att det är 3 små hål framme på huvudet, får panik men lagar hålen och fortsätter min sminkning, när jag kommer till framdelen igen så ser jag att det är nya hål och det blir bara värre och värre och jag förstår ingenting... vad är det som händer???? så jag försöker samla mig och tänker vad är det jag har gjort, varför går latex sönder.... och kommer på att alkohol förstör latex, jag tar upp min hårspray läser innehållsförteckningen och ser att den innehåller alkohol... Allt var förstört och jag hade 1.5 timme kvar tills min sminkningstid var slut. Nu började jag nästan gråta för det finns ingen chans i världen att jag kan ta bort det jag har gjort tvätta rent hela ansiktet av limmet och göra om allt för att sen påbörja dom andra delarna av min sminking... PANIK!!! Så jag gjorde om min karaktär till helt brännskadad och för att ha en helt söndertrasad bald cap under det tycker jag att det blev ganska bra ändå :)
Så från en väldigt misslyckad dag till en helt godkänd och rolig sista dag :)
På måndag är vi lediga för då är det Columbusday här (amerikaner firar allting så vi är lediga jämt) så på tisdag igen då börjar vi med prosthetics och jag är sååååå spänd!!!

Dag 49 Grab bag day

Publicerad 2012-10-05 04:40:00 i Los Angeles

OOOOOHHHH jag önskar alla dagar var som idag, idag har lätt vart den bästa dagen i skolan och kanske i mitt liv för jag har haft så kul!!!!
Idag var det Grab bag-day i skolan vilket innebär att vi alla fick dra ett nummer ur en hatt för att sen få det numrets karaktär och jag fick följande:
När jag fick den lappen var jag typ i chock, hade ingen aning om vad jag skulle göra, min partner Crystal var så snäll mot mig så hon sminkade mig först så jag kunde tänka, hon fick nämligen skotthål och det har vi redan lärt oss så hon hade lite mer kött på bena än jag. Under lunch kom jag på att för några dagar sen berättade Greg för mig i förbifarten att han hade ett coolt trick om hur man limmar fast läppen ner mot hakan, så jag började med det och tänkte jag går därifrån och det blev sååååå bra!!!
Här är min förebild, under processen och efterbild, sååå nöjd!!!
Hela dagen kom elever upp till mig och gav mig beröm och till och med tog bilder på min sminkning för dom ville ha den till referens i framtiden :) så kul!
Men precis blev jag ännu gladare då min klasskompis överhörde lärarna idag när alla hade gått hem (hon stannade kvar i skolan längre) och dom stod och pratade om hur bra min sminkning var :)
LYCKLIGAST!

Dag 48 Burns

Publicerad 2012-10-04 02:19:02 i Los Angeles

AAAAAHHHH idag var grym, vi har sminkat så mycket äckligt idag, tur att vi inte behöver äta mat i klassrummet för efter sminkningarna vi gjorde idag vill jag bara spy haha.
2nd degree och 3rd degree burns var det vi sminkade idag, och jag fick ingen kritik yayyyyy, älskar denna typen av sminkningar!!!!
Här är mina bilder från dagen, ser det verkligt ut tycker ni?
Sminkningarna är gjorda med alkoholbaserade färger, servetter, latex och geltin :)
Är så spänd för imorgon för då är det "grab bag"-day vilket innebär att vi får ta en lapp från en påse, på din lapp står det en karaktär och du har 2.5 timmar på dig att skapa karaktären, väldigt Face off :)
Ska bli sååååå kul!!!!

Dag 47 bullet holes and scabs

Publicerad 2012-10-04 02:12:00 i Los Angeles

Idag var en grym dag för sminkets skull, Greg vår lärare använde mig i sin demo... Älskade varje sekund, han är en så duktig makeup artist så det är alltid kul att bli sminkad då speciellt när man får skotthål i huvet haha :)Självklart var vi tvugna att leka lite CSI också så vi dödade mig :)
Min sminking var på Tritia, här är bilder på mitt skotthål samt mitt skrapsår!
Hela dagen igår var faktiskt ganska hemsk om jag bara tänker på min partner, jag fattar verkligen inte varför hon är i vår skola, hon tycker inte alls det är kul och hon sitter och är skitsur hela dagen för att man applicerar smink på henne, hon är så sjukt jobbig. Hur man kan betala 1000 dollar för denna kurs när man bara sitter och gnäller kommer jag aldrig förstå, hon förstör inte bara för sig själv hon förstör för oss andra också det var hemskt att jobba med henne.
Hon är riktigt elak också, hon klagar inte bara på sminket nej hon mobbas också. Tritia är 35 år gammal och är mamma, hur kan hon vara elak, hon borde vara en förebild men nej hon är bara hemsk.
Men nu är jag glad för jag behöver aldrig mer jobba med henne plus att hon slutar skolan om 2 dagar.
Fy farao för elaka människor!
 
 

3:e gången på Space turkey

Publicerad 2012-10-02 02:25:51 i Los Angeles

Igår var det söndag så då jobbade jag igen på space turkey, och det var helt galet!!! 2 skådisar med bald caps 4 skådisar med prosthetics och 11 beauty makeup, vi var 5 makeup artister och hade 4 timmar på oss. GALET!!! men vi klarade det!!! och dom blev väldigt fina, här är bilder på dom jag sminkade!

Dag 46 Injury

Publicerad 2012-10-02 02:20:41 i Los Angeles

Nu börjar bästa klasserna :) tjoho!!!! det har vart så kul idag, massa blod överallt :)
Vi har gjort blodig näsa, skrapsår, ärr och cuts.... Såååååååå coolt!!!!
Love it!
All my work :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela