Hoggen på bloggen!

Den ultimata bloggen för det rimmar ju på Hoggen och det är ju jag :)

Hiking in the hills

Publicerad 2012-09-30 06:51:25 i Los Angeles

Idag hände det, skorna jag köpte innan jag åkte hit blev använda till det dom var tänkta för... Promenerade bland hollywood hills idag och oh my lord det var det värsta jag har gjort, mina ben var som gummi efteråt men jag mår såå bra nu, känner mig som en ny människa, har inte ont i magen längre och mycket piggare, hejdå stress!!!
 
Glad och bekymmer fri nedanför alla backar!
Halvvägs uppe, sååå långt kvar, döende....
FRAMME!!!! och död!
När jag var framme ropade jag ut; varför är alla så lyckliga här uppe???... Jo det var för att dom tog bilen upp till observatoriet.... Fy farao haha!!

Halvtid

Publicerad 2012-09-29 05:24:12 i Los Angeles

Kom precis på att nu är det halvtid för min vistelse i LA, Galet!!!!!
9 veckor av skolan har passerat och nu är det 9 veckor kvar, igen tiden går för fort!!!!
Men nu är det verkligen det bästa kvar, injurie class, character finals, prosthetics och special effects.
Jag har börjat fundera lite på vad jag vill göra som sista karaktär alltså för special effects, det lutar nu mot en sjöjungru som förlorat sin fena då hon fick en förbannelse över sig av en häxa, hon har nu blivit pirat för hennes havsinstinkt finns kvar inom henne men hon börjar mer och mer förvandlas till en ful och äcklig pirat, hennes elaka skönhet finns fortfarande kvar men hennes minne försvinner mer och mer för varje dag och hon gör allt för att finna ett sätt att ta sig tillbaka till havet.
oooooh såååå spännande, denna film vill iallafall jag se :) Pirates of the carabien 5 kanske? maybe? jag måste ringa Johnny!!!

Dag 45 Facial hair finals

Publicerad 2012-09-29 01:43:03 i Los Angeles

Idag var det prov igen, alla rätt på skriftliga samt ett B på praktiska vilket nästan räknas som ett A då vår lärare har gett ut ungefär 4 A någonsin fick jag höra haha....
Men allt gick bra, gjord Thuy till en mc-kille och jag älskar att lägga skägg på henne för hon ser nästan ut som en man när man är klar :)
Nästa vecka börjar vi med injuries vilket ska bli kul, massa sår och brännskador och ärr.. love it!!!
Helgen ska jag bara vila för jag tror min mage skriker stress efter en hektisk vecka, så jag ska sova massor :) men först ska jag se Greys anatomy :) tjohooooo!!!!

Peter

Publicerad 2012-09-28 05:28:23 i Los Angeles

Alla mina tankar går hem till min familj idag och speciellt till Peter då hans mamma dog igår. Saknar dig tänker på dig och älskar dig!

Dag 44 chopped hair beard

Publicerad 2012-09-28 05:27:03 i Los Angeles

Idag har vi jobbat med färdig klippt hår vilket lite av min specialite märkte jag för äntligen  var jag bra på en gång... Min lärare tittade på det och sa lite förvånat that is actually realy good Sara... eh thanks... i guess... han är till och med elak när han ger komplimanger haha...
Efter skolan idag kom jag hem, somnade kvart över 4 och sov till klockan halv 8, tydligen vill min kropp vara magsjuk,, den har velat det i två dagar nu men jag ignorerar för jag vill inte missa skola! men det är inte lätt att sitta modell när allt man vill göra är att spy, som tur är har vi skynken över oss så då knäpper jag upp hela byxorna :)  Nu ligger jag och mår dåligt tills imorgon då jag går in i ignore mode igen... Blääääää

Sons of anarchy

Publicerad 2012-09-27 06:52:22 i Los Angeles

OOOOOHHH GUD vad jag har gråtigt idag!!!
Jag kommer inte säga varför för det kanske finns folk där ute i världen som läser detta och inte har sett det senaste avsnittet av Sons of anarchy men det var värre än när Meredith nästan dog.
Fy farao för detta avsnitt!!! Sons of anarchy season 5 episode 3 se det om du vill gråta!

Ny rumskamrat

Publicerad 2012-09-27 02:24:30 i Los Angeles

Idag fick jag en till rumskamrat, Shelby har börjat dejta en kille från skolan och idag frågade dom mig om han kan flytta in..... Jag tänkte neeeeeeejjjjjjj!!!!! det är redan för trångt! men Kevin har längre inget hem, kvinnan han bor hos har slängt ut honom för hon har utan att säga nått bara flyttat där ifrån så han måste flytta nånstans idag...
Allt blev plöstligt lite svårare att säga nej till... Jag vill ju inte att han ska bo på gatan... Men som tur är så är det bara för 2 veckor tills han får sin armé pengar, han var nämligen in the navy innan detta... Och han är ju super snäll så jag sa ja..
Här är min nya rumskamrat Kevin!

Dag 43 Full beard

Publicerad 2012-09-27 02:18:49 i Los Angeles

Och ja kaoset fortsätter, dagen var absolut bättre idag än igår för vår lärare har igen bestämt sig för att uppföra sig som en människa vilket är ett plus för oss men han är fortfarande riktigt underlig!
Idag gjorde vi ett fullt skägg och det är fortfarande svårt och hårigt och limmigt haha men jag blir bättre absolut!! Idag fick jag upp min speed igen, jag var klar på 1.5 timmar istället för 3 som dom andra, eftersom jag hade så mycket tid fick jag helt enkelt göra lite till haha men det var ok för det blev bättre :)

Dag 42 Goat tee and side burns

Publicerad 2012-09-27 02:12:19 i Los Angeles

Ansiktshår fortsätter och det kan nog vara det värsta att jobba med ever, jag har hår och lim överallt!!! men det kul att förvandla oss tjejer till håriga damer :)
Igår var dag 42 och då blev det mer skägg.
Becca mitt offer blev sååå vacker haha not för det är så sjukt svårt!!!
Igår var också en ganska sjuk dag, tills igår har det bästa under min tid i LA vart att gå till skolan men igår bröts den trenden om vi säger så. Vår nya lärare är nämligen lite av en psykopat... I vår klass har vi haft ganska många byten av lärare vilket förvirrar en del för alla lär ut olika och det är inte så att vi har en lärare under en dag utan denna vecka böt dom ut vår lärare mitt under lektionen. Nästan ingen elev är nöjd över bytet som skett och vår lärare till och med stod framför oss och berättade hur missnöjd han var över bytet. Så vi var fyra elever från min klass som gick och pratade med ledningen om vad som sker, det enda vi frågade var om vi skulle få tillbaka vår gamla lärare som vi gillar samt att det inte känns så kul att vår nya står och berättar att han inte vill ha oss. Vi betalar 16000 dollar för denna utbildning så vi kände att det var vår rätt att få veta vad som pågår. Detta kom fram till vår nya lärare som stormar in i vårt klassrum smäller igen dörren och skäller ut oss och attackerar oss fullkomligt, han fick en av oss att gråta för hon trodde att han skulle slå henne, så illa var det... Så det är minst sagt kalabalik i vår klass just nu.... Allt är helt plöstligt kaos!

Dag 41 Sideburns

Publicerad 2012-09-25 01:56:35 i Los Angeles

Nu har vi börjat med hår igen, men inte riktigt med frisyrer utan ansiktshår :)
Idag fick vi göra sideburns (skriver på engelska för nu har jag vart här så länge så jag kommer inte ihåg vad det heter på svenska haha) och det var verkligen inte lätt, det var hår överallt och spirit gum som är ett lim, har aldrig vart så kladdig haha... Plus att vi använder något som heter Hackle vilket är en platta med nålar som står uppåt som vi kammar ut håret med, och jag har skadat mig typ tusen gånger och det är inte lätt att göra detaljarbeten med plåster på alla fingrarna minsann haha. Och sen måste vi även ånga håret så lite brändskadad är jag med... Bra dag!
Resultat.....
Åh glömde säga att jessica som jag var partner med, skrev förra veckan att hon klippte mig i ansiktet... Det gjorde hon igen idag och hon är utbildad frisör, jag skulle ALDRIG klippa mig hos henne!!!!!

Redhead

Publicerad 2012-09-23 07:21:00 i Los Angeles

Mitt mål tills jag kommer hem var att få långt hår, hela vägen ner till mina nipples :) och jag är på god väg!!!

färg färg färg

Publicerad 2012-09-23 05:05:08 i Los Angeles

Har idag vart i LA i 2 månader och 6 dagar och idag var det dags för färgning nummer 2 :)
Rötter kommer bli min död här, min mellanblonda färg kommer ut super blond,inte lätt att ha mörkare färg än min egen samt stark sol på det.
Men nu mera bor jag ju med en kosmetolog, kan det bli bättre, tror inte det.. Tack Shelby för att du gör mig vacker igen :)

Hemlängtan

Publicerad 2012-09-22 03:47:20 i Los Angeles

Idag är en sån dag som är så sjukt jobbig... För idag har jag hemlängtan som bara den!!! Har man hemlängtan när man är närmre sverige eller till och med i sverige men i annan stad än hemma är det helt ok för man har typ samma tid.
Men när man bor i LA så är det rent av omöjligt att få tag i sina älskade när man saknar dom... som nu t ex, klockan är typ 4 på natten hemma nu, vem svarar när jag vill? antagligen ingen....
SAKNAR ALLA!!!!
Normalt kan jag få lite tröst av Ellie men hon den lilla skiten är i frankrike så nu är hemlängtan på topp!

Dag 40 Tattoos and blackeye

Publicerad 2012-09-22 03:43:49 i Los Angeles

Redan 40 dagar i skolan.... Tiden går så sjukt fort!!! 8 veckor avklarade 10 veckor kvar, fortsätter takten som den är nu så är jag typ klar imorgon känns det som!!! Helt galet!!!
Men idag gjorde vi tatueringar och blåmärken.... Sjukt kul och man kan verkligen göra gnuggisar på många olika sätt. Visste ni att man kan kopiera upp en bild på en vanlig kopiator sätta den mot huden och dutta på lite aceton? Det visste inte jag men nu vet jag och det var sjukt svårt för man måste ha exakt rätt mängd aceton, men roligt och väldigt billigt speciellt om man jobbar på kontor och kan utnyttja deras kopiator ;)

Photoshoot 31/8

Publicerad 2012-09-21 02:56:20 i Los Angeles

Så här blev slutresultatet från min photoshoot som var slutprovet på vår beauty kurs.
En beauty och en avant garde look :)

Dag 39 Bald caps finals :)

Publicerad 2012-09-21 02:15:01 i Los Angeles

Idag var det slutprovet för bald caps, och jaaaaa jag fick A+ av min lärare Mark Bautista som jag by the way idag fick veta av att det är han som har gjort taturingen på huvudkaraktären i Prison break, hur coolt är inte det... Mark ska nämligen lära oss tatueringar imorgon så då berättade han det när vi tittade igenom hans bok. Sååååå coolt!!! Den tog 2.5 timmar att sminka och 3 timmar att tvätta bort haha!!!
Men iallafall sjukt glad över mitt A+ för man kan inte få bättre :)

Dag 38 even more bald cap

Publicerad 2012-09-20 05:59:52 i Los Angeles

Bald cap fortsätter denna vecka, imorgon är det mina finals så då är sista dagen... Fina Helena frågade hur det ser ut när dom har hår innan så här kommer hela vägen bilder :) idag var det vinyl caps alltså mer plast, igår var det latex som vi gjorde själva....
Här är gabbi med före bilden, hon har ganska kort hår vilket gör det lättare :)
här har jag precis applicerat bald capen med pros-aid som är lim....
och här är slutresultatet :)

Car problems

Publicerad 2012-09-19 06:25:07 i Los Angeles

Idag var sjätte gången Shelby meckade med bilen på dom 3 veckorna vi har bott tillsammans, och då har hon gjort det några gånger när jag inte vart med också... Haha hon behöver en ny bil!

Glassssssss

Publicerad 2012-09-19 04:14:10 i Los Angeles

Helt slut efter lång dag i skolan... Vad vill jag göra? Städa? Nej... Diska? Nej... Packa smink kit för imorgon? Nej... Läxa? Nej.... Äta glass och titta på serier? JAAAAAA!!!!!

Dag 37 More bald caps :)

Publicerad 2012-09-19 02:32:20 i Los Angeles

Idag var det dags för applicering av bald caps, vilket jag redan fått ett smakprov på då jag gjorde det på jobbet i söndags, men det var lika kul nu om inte roligare :) Min partner var dock lite svår att jobba med då hon bara sitter och smsar hela tiden, sjukt respektlöst tycker jag, om man ska bli makeup artist kanske man borde agera så som man själv vill att sin modell ska agera men nej.... Problemet när man gör bald cap är att man måste sitta helt rak i ryggen och även titta upp lite annars blir man helt rynkig i bakhuvudet, så jag var inte superglad på min partner om man säger så..
Men om jag ska skryta lite då så är jag ju grym så jag klarade det ändå haha!!!
Här är lite bilder på skapandet och den slutliga produkten :) imorgon ör vinyl caps, idag var det latex, dom som vi skapade själva :)
 ser det ut som om hon tittar uppåt här? ehm... NEJ!





Dag 36 Bald caps, the making of bald caps

Publicerad 2012-09-18 05:26:17 i Los Angeles

Idag började veckan med bald caps vilket ska bli så kul. Vi spenderade dagen idag med att ska våra egna, jag skulle kunna sitta forever och skapa bald caps, är precis som att sitta och pyssla! Mycket kul och väldigt mediterande :)
Så här ser det ut när den fortfarande är kvar på din redhead... nu har man gjort 7 lager av tunt tunt tunt latex över hela huvudet och pudrat som en galning då latex fastnar mot latex... Det man måste göra nu är att så försiktigt försiktigt borsta bort sin bald cap från huvudet... och då ser det ut så här om du har lyckats...
sen klistrar man fast den på huvet... och har man lyckats med det då kan man se ut så här...
Sen är man skallig :)

Working makeup artist ;)

Publicerad 2012-09-17 08:23:55 i Los Angeles

Yaayyyy, idag var en fantastisk dag!!!
För det första var det tur att jag vaknade överhuvudtaget då jag ställde mitt alarm på veckodagar, men jag var nog så exalterad så jag vaknade i tid ändå :)
Space turkey var en så sjuk serie, och så hysterisk rolig!!!
Det skulle vara en dag med ganska basic beauty makeup men det slutade med att jag gjorde halva bald cap och hela sminkningen.. och jag är så sjukt nöjd med resultat.
Vi var sponsrade av Ben Nye och sminket var sååå bra så nu vill jag köpa allt!!!
Här är resultatet från min sminkning, she looks awesome!!!



Space turkey!!

Publicerad 2012-09-16 08:30:37 i Los Angeles

Imorgon är det dags, då åker jag iväg på mitt första jobb!! Ska bli så kul att få vara på min första on set inspelning, innan har det ju vart teater för min del så det ska bli så spännande och se hur det funkar på filminspelning som dessutom är live!
Sidney, chefen för imorgon har frågat om assistens när hon ska göra en bald cap, självklart sa jag ja, men allt jag kunde tänka var; kunde vi ha väntat en vecka så hade jag kunnat bald cap... Men sånt är livet och jag ska nog bevisa att jag kan klara allt minsann :)
12 skådisar, 1 baldcap och max 2 timmar med 3 makeup artister... Tur att man är van med stress.
Lycka till imorgon Sara Hogg!!!
Yayyyyy sååååå kul!!!
 

Magic Mountain

Publicerad 2012-09-16 08:26:08 i Los Angeles

Idag åkte jag, Shelby, Callan och Sara till Six flags Magic Mountain och det var grymt!!
Hur mycket bergodalbanor som helst och dom gick så sjukt fort och upp och ner och åt sidan, ner i helvetet och upp i himlen igen. Älskade varje sekund, bergodalbanan hemma kommer inte vara lika rolig igen säger jag bara.
Det här var den absolut högsta banan jag åkt med, det var så sjukt läskigt, speciellt för mig som är höjdrädd och den gick så fort och hade snea loopar och allt, helt galet!Det här var en bana som hette Batman, och den förde sig fram ungeför som batmobilen alltså helt sjukt upp och ner och överallt plus att benen hängde löst. LÄSKIG!!! men så kul!Sen var det den traditionella träbanan, jag trodde balder på liseberg var kul men fel hade jag, det här är det bästa åket jag någonsin vart med om plus att det gick sååååå fort!!!! AWESOME!
Det var en grym dag med massa rollercoster och waterrides och mat och tusen liter vatten för det var den varmaste dagen på länge.
Så när det var dags för vattenbanan mådde man bra efter, för jag var blöt om man säger så!
 


En fantastisk dag helt enkelt med mina underbara tjejer :)





 

Dag 35 Aging finals

Publicerad 2012-09-15 02:50:31 i Los Angeles

Idag var det prov igen, nu på det vi har lärt oss om aging makeup...
Vi har en rolig lärare om man säger så, kan inte säga att det skriftliga provet var särskilt svårt för medan vi satt och skrev sa läraren svaret på frågorna.... jag tror jag fick ett A på det provet haha!!
Det praktiska provet gick också väldigt bra, inte mycket kritik, bara på en grej och det var mer att nästa gång kanske du kan göra stipple typ 5 millimeter längre ner på hakan men det ser bra ut en då, det var mer ett tips jag fick :)
Här är min tant Becca!! (hennes riktiga ålder är 19 år, svårt att göra rynkor på så ung hud, men det gick helt ok)
Nästa vecka börjar vi med Baldcaps, så då ska jag bli skallig minsann :)
Älskar min skola!!!!

Dag 34 aging

Publicerad 2012-09-14 02:10:43 i Los Angeles

Jag börjar första varför folk tycker jag ser ung ut, jag har inga rynkor.... Det kan man tro är en bra sak men det är det inte när du försöker skapa rynkor med hjälp av latex...
Idag skulle vi åldra våra egna händer och alla fick jätte mycket fina rynkor på händerna och jag fick typ inga för det är typ omöjligt att rynka min hud. ORÄTTVIST!!! 
Man kan ju även då tro att jag var sämre på just denna uppgiften men det stämmer inte för 2 andra personer försökte och dom fick inte heller några rynkor... Jävla skithud! haha
 
Handen är absolut rynkigare än vanligt men inte mycket!!
 
 
Typiskt!!!!!
 

Dag 33 Aging makeup using stipple

Publicerad 2012-09-13 01:56:16 i Los Angeles

Idag fick vi skapa våra egna rynkor med något som heter old age stipple, det är en blandning mellan latex och gelatin... Super roligt att sminka och applicera i ansiktet, omöjligt att rengöra ansiktet haha... Det tog mig typ en timme att tvätta av mitt smink!
Hade min favvopartner idag, min fina Kaity!

För att få till rynkorna måste man sträcka ut huden supertajt, applicera flera lager och torka det med en hårtork och sen pudra... För att göra detta måste man ha sånna sjuka muskler jag har aldrig vart så trött i armarna någonsin haha, alla bara skrattade åt mig för att jag inte nån styrka i min överkropp haha.
Efter detta så visade min lärare oss en demonstration för att sminka tänder, jag satt modell, måste säga att jag aldrig sett bättre ut hahhaha!!!!

Dag 32 Aging for film and camera

Publicerad 2012-09-12 03:07:00 i Los Angeles

oooooohhh vad jag älskar karatär klassen, jag är så på rätt ställe, det är detta jag vill göra!!!!!
Veckan fortsätter med åldringssmink men med olika tekniker, så idag var det en mer "omarkant" sminkning, för det ska kunna se äkta ut genom linsen, igår var det mer för teater och då gör vi det mycket grövre så alla på sista raden även ser den gamla damen.
När man gör film och endast använder smink och inte lösa delar så kan man inte göra personer hur gamla som helst för det ser bara konstigt och plastigt ut, så idag fick vi också tänka på den hårfina linjen att inte göra nån för gammal.
Min lärare var mycket nöjd så jag är glad :)
Greg som vår lärare heter är nästan helt självlärd vilket är hur inponerande som helst för han är så sjukt bra på det han gör, det roliga med honom är att han även älskar trivia så han berättar olika historier om olika filmer nonstop... Han får däremot oss tjejer i klassen att verka något efter för vi har nästan aldrig sett dom filmerna han pratar om och jag har sett mycket film... Finns bara en sak att göra börja titta på mer film helt enkelt (jobbigt... not!).
En detalj kring det skrämmer mig dock för filmer våra lärare refererar till är horror eller syfy... Hur ska jag våga titta på filmerna jag behöver referenser ifrån. Idag kom filmer som alien, scanners och exorsisten upp.. Tack gode gud att Memona redan har tvingat mig att se exorsisten för den ser jag inte igen, hua mig säger jag bara!!!
 
Före och efterbild

Vet inte exakt ålder på Vanessa men hon ser inte ut som 26 iallafall :)

En månad karaktärklass

Publicerad 2012-09-11 02:52:33 i Los Angeles

Nu börjar det roliga minsann, första dagen av karaktärklassen var idag. Som jag skrev innan så sov jag nästan inget inatt då jag låg och var livrädd för alla skitkryp i detta land!!!
Men hyfsat bra klarade jag mig ändå, mådde illa hela dagen men det var värt det eftersom dom roliga klasserna börjar nu :)
Denna vecka har vi ålderssminkning på schemat.
Helt ok blev sminkingen tycker jag ändå :)


 Har även kommit på hur jag ska lösa mina sovproblem, jag ska köpa ett mygg nät och ha över sängen så jag kan sova i lugn och ro :) Det blir morgondagens uppdrag :)

Måndag!

Publicerad 2012-09-10 16:20:05 i Los Angeles

Idag börjar skolan igen vilket jag är så glad över, frågan är bara hur jag ska klara denna dag????
Har sovit i ca 1 timme max i natt. Har vart trött men inte hittat någon ro.....
Ja vi får se hur det går!
 

Nu ni!!!

Publicerad 2012-09-10 01:46:19 i Los Angeles

Ja ni har rätt, alla svarta prickar och allt svart överhuvudtaget på denna bild är kackerlackor, detta har kommit i mina giftfällor på bara 2 dagar, that is gross!!!! men nu är det handskarna som åker på för nu ska ni försvinna från mitt liv, och imorgon kommer min landlord och sätter in massor av giftbomber, mohahahaha, snälla snälla snälla gör så dom dör nu, han tror att dom antagligen har lagt ägg i denna lägenheten därför är det så många... blääää!

Blev tillslut en riktigt bra kväll

Publicerad 2012-09-10 00:40:35 i Los Angeles

Väldigt mycket hat mot LA igår, men tillslut ordnade sig allt!
Kvällen slutade med vinande med kära Ellinor på en engelsk retsaurang som ligger som en trädgård mellan alla hus, så mysigt, och efter det... yougurtglass!!!! mmmmm, men stället heter frog, det borde dom ändra haha!!!


Vilken hemsk dag!!!!

Publicerad 2012-09-09 04:00:56 i Los Angeles

Igår gick jag och la mig ganska sent då jag hade en slapp dag och inte alls var trött, somnade ca kl 4 på natten... Hade planerat att vakna upp kanske vid 12 idag därför... När vaknade jag?... kl halv 8... varför? jo... Det kröp en kackerlacka i mitt ansikte.... AAAAAAHHHHH DET VAR DET ÄCKLIGASTE JAG HAR VART MED OM I MITT LIV!!!! Jag som har vart så glad över att dom jävlarna iallafall höll sig borta från min säng, men nej inte ens det kan jag lita på nu... Alla som bor i Sverige ska vara så glada över hur rent vi har det i Sverige, hör jag en enda person någonsin säga att det är smutsigt eller liknande hemma kommer jag smälla till dom personerna. För är man svensk så ska man vara så sjukt glad över hur bra man har det!!!!!
Jag älskar USA! men fy farao vad skitigt det är här överallt och det är omöjligt att få det rent, jag städar hela tiden men mina fötter är svarta varje dag av all skit i denna stad. Jag till och med skrubbar fötterna varje gång innan jag går och lägger mig men dom är fortfarande svarta. Det första jag ska göra när jag kommer hem är att gå på fotvård!!!! Och varje dag dödar jag kryp men då kommer det bara fler, det stämmer verkligen att kackerlackor går på begravning, och den jäveln som var här i morse ja han skulle minsann hämnas sin familj, men tji fick han för han är så död han kan vara nu!!!!
Men som tur är så har alla dagar sina silverlines... För ikväll är det dricka vin kväll med Ellie så allt känns mycket bättre nu.
Har precis dock spenderat en timme på Staples och försökt faxa viktiga domstolspapper till min rumskamrat som glömde dom här hemma, kommer hon utan dom till domstolen på måndag så kan hon nog inte vinna, så jag tog min roll som god vän och rumskamrat och fixade allting, så snäll är jag :)
Ett utrop till sverige igen!!! Heja Sverige som är rent! haha

Nytt blogginlägg om jordbävningar

Publicerad 2012-09-07 09:10:37 i Los Angeles

AAAAAAHHHHH så sjukt att jag skrev här om dagen att jag aldrig känner jordbävningar, för ca 5 sekunder sen så var det en jordbävning!!!! Jag fattade ingenting!!! Hela lägenheten skakade och det kändes som om nån försökte rulla ur mig från sängen!!! Såååååå sjukt läskigt!!!
Om det var en liten är jag så glad att ingen stor har kommit än för allt skakade!!!

Kackerlackor!!!

Publicerad 2012-09-06 20:00:28 i Los Angeles

Värmen här i USA drar fram väldigt mycket kackerlackor...
Känner man Sara Hogg rätt så vet man att detta kan bli hennes död, innan Shelby åkte så kände mig mer trygg för hon var min killingmachine! Men nu är jag själv och måste ta hand om dödandet, att bara mosa dom med min sko ger mig lite av en hjärtinfarkt varje gång men nu har jag det jag behöver :)
Säg hej till den nya utväxten från min arm :)

Första regndropparna

Publicerad 2012-09-06 06:43:04 i Los Angeles

Idag har vart en molning dag, alltså en dag där man kan stå ut med värmen :)
Jag och Elizabeth åkte till Santa Monica, fönstershoppade (eftersom vi inte har några pengar), gjorde research på Sephora (Elizabeth ska på arbetsintervjuv imorgon) och satt på en nästan tom strand och tittade på vågorna.
Helt underbart, vi tystnaden och måsarna som bröt tystnade såklart :)
Älskar husen i Santa monica, inget hus ser ut som det andra :) så coola!

Efter det, påväg hem så hände det plötsligt, regnet kom :) Jag var så lycklig, äntligen lite Sverige känsla.
Men det kom inte mer regn än det vi ser på vindrutan, haha!
Sjukt mysig dag!!!
 

Ensamhet

Publicerad 2012-09-05 20:22:22 i Los Angeles

Min rumskamrat har åkt till Vacaville där hon kommer ifrån över lovet, dels för att träffa sin familj men även för att hon har blivit stämd... Det är verkligen sant att dom stämmer varandra för ingenting och allting här... Shelby lånade ut sin bil till en kompis, skrev kontrakt att hon skulle betala si och så, kompisen betalde inte så Shelby tog tillbaka sin bil och nu stämmer kompisen henne.... Helt knäppt!!!
Men jag och kackerlackorna har lägenheten för oss själv och snart är det bara jag för idag ska dom dö dom jävlarna!!!!
Men först lite mer vila :)

Lovet fortsätter...

Publicerad 2012-09-05 09:05:53 i Los Angeles

Försökte betala min hyra idag, något ska ni veta... Det är INTE lätt att föra över pengar till ett amerikanskt konto... Det tog så lång tid, tillslut var jag tvungen att kontakta sverige för info, och det är inte heller lätt när man har ett amerikanskt nummer som man inte kan ringa till sverige med och det är 9 timmar tidskillnad, tur att jag har världens bästa mamma som hör min meddelanden trots att det är hur sent som helst på kvällen i Sverige :)
Jag fick iallafall det jag behövde så nu ska jag bara vänta några dagar för att se om jag lyckades!! så spännande ;)
Efter många om och men kom jag iallafall iväg på min lilla utflykt till Kaitys nya lägenhet. För att komma dit behövde jag först åka tunnelbana och sen åka buss... Jag säger bara tack sverige för att vi har kommunaltraffik, hade jag inte vart så van som jag är hade det inte vart lätt att komma dit, sen får jag nog säga tack för att jag är kvinna också för jag var tvungen att fråga en snäll herre om vilken buss jag skulle ta, har ingen aning om vilket håll som är västerut, men jag lyckades på första försöket utan att komma fel så jag var väldigt stolt över mig själv. Hemresan däremot så gick jag av på fel station för det var omöjligt att se nånting, när det blir mörkt i LA så blir det kolsvart!!! jag hamnade bara en station fel som tur var för jag har inte internet på min mobil så jag kan inte komma rätt om jag kommer fel.. haha...
Jag och Kaity hamnade på en riktig USA pub, en pub som precis på tv har sina gubb-stammisar som antagligen sitter på samma plats varje dag, hur härligt som helst, och det måste ha vart en match nånstans för det var fullt av Dodgers fans... Kände mig riktigt amerikansk där minsann :)
Sen gick vi hem till Kaity, drack öl och kollade på face off!!! Grym dag! dagen slutade när Kaity och vänner skulle röka på för då kände jag att det gick till en kväll jag inte riktigt gillar, så mamma du kan vara stolt över mig, när gräset kommer fram så går din dotter hem ;)
För herregud vad alla röker på här och alla tycker att det är hur normalt som helst, det luktar ju gott överallt men nej det är verkligen inget för mig!!!!
Grym öl drack vi i alla fall :)

Apple

Publicerad 2012-09-04 07:07:00 i Los Angeles

Min nya rumskamrat Shelby har en liten vovve som heter Apple, hon är så söt och hon älskar min säng :)
Så nu är det mys på hög nivå!!!

Jordbävningar

Publicerad 2012-09-04 07:01:59 i Los Angeles

Mamma frågade mig precis om jag kände jordbävningen.... haha jag kan bara skratta, Jag har vart i LA mer än en och en halv månad nu och det har vart 5 jordbävningar under den tiden och jag har inte känt en enda.... Alla har vart under natten så det är väl bara ett till exempel på att jag ligger i koma när jag sover :)
Vi hade ett "efter skak" en gång när jag var i skolan men då trodde jag bara att nån stötte till min stol haha!
Men det är väl tur att dom är små, vet inte hur jag skulle reagera om det kom en stor en, min kompis Kaity berättade precis att när hon var liten var det en jätte stor jordbävning som rasade en hel bro så hon känner alla nu även om dom är små för att hon var så rädd.
Jag vill inte vara med om det!

Lazyday for sure

Publicerad 2012-09-04 05:25:22 i Los Angeles

Oh my!!! så skön dag, har gjort absolut ingenting, har knappt rest mig från sängen... Så trött efter en lång och händelserik vecka, och har man lov så har man lov, då är man värd att slappa lite :)
Så How i met your mother och driving miss daisy är det som vart på schemat idag, sååååå härligt!!!!
Får försöka komma på fötterna imorgon igen.
För att prata om nått helt annat så känns det helt galet att det redan är den 3 september, detta är har gått så galet fort, har snart vart i LA i 2 månader men det känns som nån vecka, kommer snart vara hemma igen om denna farten fortsätter.
Men jag saknar Svea landet så det är ok ;)

Venice

Publicerad 2012-09-03 04:11:00 i Los Angeles

Idag fick jag äntligen se dom som åker rullskridskor i Venice, det roliga var att dom åkte inte runt, dom dansar!!! och dom är så knasiga och knäppa och sjukt osexiga haha det är helt underbart!!!
 På vägen hem såg jag det mest underbaraste stället, detta förstår ni bara om ni kommer från Åkersberga, här har vi alltid trott att det är Tommys vi går på hemma, men det är inte sant för det riktiga Tommys ligger i Venice, LA :)  Här är en härlig sommarbild för er där hemma för jag vet hur kallt ni har det, Saknar alla hemma massor, jag saknar till och med regnet!
 
 
 
 
 

Första dagen på lovet

Publicerad 2012-09-02 06:47:15 i Los Angeles

Lördag och första dagen på mitt lov!!! För nästa vecka så är jag ledig innan karaktärklassen börjar den 10 september.
Jag och Shelby har haft en riktig produktiv dag idag, eller den började riktigt lat vi kom inte ut förrän kl 17 men det var så skönt och vi var värda lite vila efter att klarat vår beautyklass.
När vi väl kom iväg så var det dags att åka till target för Shelby behövde köpa dammsugare och massa städ grejer.
Men som vanligt fick vi lite stopp på vägen...
Shelbys bil kommer ta kål på mig nån dag.... åh my lord finns ingen värre bil i världen, det är nått fel på den varje dag!!!!!
Men tillslut så löste vi allt som vi alltid gör, och vi har nu ett jättefint hem tillsammans Shelby, jag och kackerlackorna som kommer fram ibland!! (love USA)



Dag 30 Photoshoot

Publicerad 2012-09-01 20:45:27 i Los Angeles

Vår photoshoot är förbi och över... Vilken dag det var, så himla roligt, så jag hade en beauty och en avantgarde look, Ellinor var min modell och hon var fantastisk!
Jag fick se några av bilderna och det såg riktigt bra ut, ska bli så kul att se resten, längtar massor tills jag får mina bilder!!!!!!
Min beautyloook var enkel och klassisk, pink lid, ashy taupe crease och naturfärgade läppar för att framhäva en redan vacker kvinna!!!

Min Avantgardelook var något annorlunda och jag älskar den såååååå!!!!! gjorde en donutmohawk som om jag får säga det själv var grym! :)

Lite backstage :) Tror jag får mina bilder om typ 3 veckor, då får ni se dom :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela