Hoggen på bloggen!

Den ultimata bloggen för det rimmar ju på Hoggen och det är ju jag :)

Dag 84 Finals day

Publicerad 2012-11-30 03:20:26 i Los Angeles

Idag var första dagen av våra 2 slutprovsdagar.
Sara började applicera idag hennes sminkning på mig, och hon gjorde verkligen ett grymt jobb. Sminkningen blev helt fantastisk tycker jag :) Vad tycker ni?
Imorgon är det min tur, och inatt eller imorgon bitti ska vi mötas upp kl 4:00 för att börja sminkningen då vi sen ska se Rick Baker få en stjärna på walk of fame, Grattis Rick!!! såå kul!!!
Så nu ska jag äta middag, duscha och sen hoppa i säng på en gång så jag orkar med morgondagen..
Sista dagen i skolan dessutom, sorglig dag, kommer nog vara många känslor!!!
God natt Sverige!

Dag 82-83 bad bad foam

Publicerad 2012-11-29 08:19:38 i Los Angeles

Aaa skolan har vart stressfull dessa sista dagar minsann, ingen av omgångarna när vi "bakade" foam blev bra, så jag har nu fått nöja mig med det jag har och får göra det bästa av situationen!!! Måste tänka positivt!
Imorgon börjar vi med vår finals för special effects och hela skolgången. Jag börjar med att sitta modell för Sara min partner, sminkar gör jag på fredag och min calltime är 4:30 på morgonen... GALET!!!!! Men kul :)

Dag 81 sista rushen

Publicerad 2012-11-27 03:05:00 i Los Angeles

Kom idag till skolan och upptäckte att nej, inte idag heller fick jag ut en bra latexmask.... Fick göra en till... Panik!!! Bara 2 dagar kvar innan våra slutprov börjar och jag vet inte förräns imorgon om jag har en fungerande mask... Sjukt jobbigt!!!
Stressmagen som redan började komma för att jag måste packa ner livet innan måndag nästa vecka... Lite mer stress på det nu då!!!
Snälla alla jag känner håll tummarna för att jag får en bra mask imorgon, annars är jag körd :(
Börjar be till guden jag inte tror på nu!!!

En vecka kvar :(

Publicerad 2012-11-26 01:08:00 i Los Angeles

Imorgon är det bara en vecka kvar tills planet eller planen haha tar mig hem till Sverige igen.
Som sagt innan, kul för jag får träffa alla jag saknar, tråkigt för jag vill INTE åka hem :(
Men förberedelser måste sättas igång, och dom började idag....
Har gjort av med alla miljoner "coins" (vad heter det på svenska haha) jag hade samlat på mig. Duktig flicka Sara Hogg, nu ska jag börja packa lite smått... Blääää inte lika roligt att packa som att spendera pengar....

Thanksgiving holiday :)

Publicerad 2012-11-26 01:04:31 i Los Angeles

Onsdags kväll började direkt efter skolan (vi gick till och med tidigare haha) med en biltur mot Campbell, California där Kaity växte upp och hennes föräldrar bor. 
Sex timmar i mörkret körde vi, jobbigt men Kaity var så duktig så och jag är bra på att prata så jag höll henne vaken minsann :)

Kaitys föräldrar är så gulliga, dom stannade uppe för vår skull, och när vi kom fram var vinet på kylning :)
Torsdag var thanksgiving och dagen firade vi tillsammans med Kaitys föräldrar, bror med fru och hennes familj. Dom bor i Napa så på vägen dit bestämmde Kaitys mamma Barbara att Sara ska minsann få se San Francisco och the Golden gate bridge, så vi åkte lite llängre men det var det värt :)

Turkey yayyyy!!!! :)
Pumpkin pie :)
Kaitys familj :)
Sam, Kaitys bror hade hand om kalkonen vilket var bra, för det var sååå gott!!!
Underbar helg och jag är så glad att jag fick följa med och fira på riktigt!!!
 
 

Dag 80 Öron och tänder :)

Publicerad 2012-11-21 03:23:00 i Los Angeles

Idag gjorde jag äntligen mina öron, som jag har väntat och dom blev så söta så, mycket nöjd :)
Och tänderna är färdiggjorde, nu ska jag bara slipa ner dom till sin perfekthet samt färga dom såklart, nu ska minsann min sjöjungru inte se så söt ut haha, ska lyckas få henne elak :)
Första maskerna var klara idag med, men inga foton på det inte för det gick inte bra, massa "dubble skin"... så nytt försök idag så vi får se imorgon om det går bättre, men jag kunde se att masken kommer bli riktigt cool när jag får till en bra omgång av latex :)
EXCITED!!!!!!!
Och ps. kommer inte skriva nu på några dagar, för efter skolan imorgon åker jag och Kaity till hennes familj och firar thanksgiving :) ska bli sååååå kul!!!!! Bilresen dit får vi se hur mysig den blir, för imorgon ska vi ha blod demo i skolan, skjuten och halshuggen ska jag bli så massa blod kommer jag ha på mig men vi måste åka direkt så det finns ingen tid till dusch, spännande!!

Dag 79 Foam och tänder

Publicerad 2012-11-20 03:01:11 i Los Angeles

Har precis kommit hem från skolan, helt slut, denna och nästa vecka går vi till 17:30 då vi är lediga på torsdag och fredag för thanksgiving :)
Det är bara en och en halv timme mer men det känns så långt ;)
Nu ska jag ta en lång dusch för hela jag luktar latex då jag har gjort mina masker idag...
Konstig sak hände idag, ungefär runt lunch kände jag att det var en sån där dag då man bara inte orkar med någonting och speciellt inte vara i skolan då... Jag går in i hissen efter min lunch för att gå tillbaka till min klass, möter securitykillen som står och berättar för en annan kille att häromdagen så fastnade en person i hissen i 4 timmar, hissen stängs vi kommer till den andra killens våning och han säger fy farao kan du tänka dig 4 timmar i denna hiss, vi skrattar lite och han går ur hissen... Jag åker vidare, kommer fram till min våning men dörrarna öppnas inte..... jag trycker på open doors.... inget händer.... jag trycker på alla knapparna.... inget händer.... jag trycker på emergency bell!!!!!! och skricker HELLOOOOO!!!!!!!
Enda som går genom mitt huvud då var diskussionen och fast i hissen i FYRA TIMMAR!!!!!!
OH my lord!!!!!!
Jag kom ut efter 20 min och alla skratta för skolan fick veta att det är en Sara som är fast i hissen så ledningen gick och fråga alla Saror i skolan om det var dom, NEJ det var SARA H!!!!
Men jag överlevde och har kommit fram till att jag har inte klaustrofobi :)
Övrigt så har jag börjat göra tänder i skolan :)
 

Ännu en underbar Söndag!

Publicerad 2012-11-19 05:11:59 i Los Angeles

Dagen började åter igen med lite modellande :) Imorgon ska Kaity skicka in sin ansökan för Battle of the bruches och hon behövde en kompletterande look...
Så det blev i eldens tecken, bokstavligen :)
Rättare sagt så började dagen med att jag absolut inte ville gå upp ur min säng, ville egentligen bara ha en tycka om mig själv dag så det första jag gjorde var att sätta på mig mjukisbyxa och tröja, jag kollade upp tider för twilight på bio idag, kollade upp hur jag skulle ta mig till bion från Kaitys, och sen åkte jag iväg till henne...
För det enda måstet jag kände idag var att det kan inte gå en dag till när jag inte får se Breaking dawn part 2... Min twilight-nerv gjorde väldigt ont idag.
Och min dag blev precis så lyckad som jag önskade mig, filmen var underbar och mitt hjärta känner sig mer lättad nu när dosen har ökats på igen av underbar vampyrkärlek :)

Universal studios!!!

Publicerad 2012-11-18 08:22:36 i Los Angeles

Underbar dag idag på Universal som jag har längtat så efter att få uppleva, och idag hände det :) Började dagen med mina klasskamrater Sara och Becca, Ellinor och hennes kille Drew mötte senare upp oss, dom hade redan vart där så vi tjejer fick lite extra tid i parken :)
Så massa spännande saker och åkte roliga turer, det jag helst av allt ville var ju självklart att åka deras studio tour som åker runt bland alla filmgator och all dekor, så häftigt, medan vi åkte runt visade dom på tvapparater vilka filmer som spelats där. såååå coolt!!!
Men häsftigaste attraktionen av allt var nog Transformers 3D, man åkte som en bergochdalbana runt och upp och ner kändes det som samtidigt som man tittade med 3D, så grymt!!!
Dom hade även massa shower, vi tittade på deras special effects show och det var så roligt, dom drog upp mig, Ellie och Drew på scenen för att göra massa olika saker, hysteriskt roliga var dom och coolt att se allt man kan göra :)
Sjukt rolig dag och jag önskar jag kunde gå tillbaka varje dag :)
Glad att jag hann uppleva det innan jag åker hem!!!!
 

Dag 78

Publicerad 2012-11-17 02:31:01 i Los Angeles

dagarna bara passerar förbi så fort, endast 8 skoldagar kvar tills jag är klar.
Klump i min mage, vill inte lämna denna fantastiska tid jag har haft.
Går verkligen inte att sätta ord på hur lycklig man är när man varje dag får göra saker man älskar, att aldrig behöva vara orolig för hur imorgon kommer vara det är underbart.
Så dessa sista dagar jag har kvar ska jag njuta så fantastiskt mycket av.
Aldrig vart så välmående som jag har varit här :)
Slut på tråkiga klumpar, nu ska jag se framåt, imorgon är en lycklig dag, universal på schemat och det ska bli sååå kul!!!
Ikväll ska jag titta på Twilight part 1 bara för att jag inte kommer iväg att se Part 2 idag..... Tråkigt mne det blir annan dag :)
God natt alla hemma om ni inte redan sover :)

Dag 76-77

Publicerad 2012-11-16 08:28:14 i Los Angeles

Crasy dagar, massa avgjutningar blev det igår i skolan så hela dagen idag har jag fått tvätta lera ur avgjutningen vilket kändes som ett evighets göra då jag har så små detaljer at jobba med, men äntligen är jag klar :)
Efter skolan idag stannade jag kvar lite längre för att hjälpa Kaity få mer bilder av sminkningar vilket var kul för idag fick jag se ut så här :)
Fick även andra spännande nyheter idag, den 30 november ska Rick Baker (makeup artist) få en stjärna på walk of fame och han vill att vi ska vara där och visa upp våra sminkningar då det är vår finalsday... kl 11:30 börjar det vilket innebär att jag måste vara i skolan kl 3 på natten för att göra min sminkning.. Galna tider men så kul för vi kanske får visas upp med världspressen runt omkring oss :)

Dag 75 tänder och mera :)

Publicerad 2012-11-14 02:28:42 i Los Angeles

Under Special Effects har jag gått med mottot "why make it easy when you can make it hard", och idag fick jag verkligen äta upp mina ord... Idag så skulle vi dela vår skulptur i 2 delar för att lättare applicera sin mask, alla andra fick dela på hälften men för att inte förstöra mitt mönster fick jag bara ta bort hakan vilket innebär att min mask kommer vara ett monster att applicera haha. Tack mig själv!
I väntan på att min skulptur skulle lösas upp något i vatten gjorde jag tänder för min partner Sara :) Hon är så söt så :)
Så här stor kommer alltså min mask att vara i slutändan, lycka till Sara Hogg!! Alla håll tummarna för mig den 29 eller 30 nov när jag ska applicera monstret :)

Dag 74 jaa men det var ännu mer skulptering idag haha

Publicerad 2012-11-13 01:28:31 i Los Angeles

Idag var en väldigt intressant dag eftersom att jag redan var klar med min skulptering... Satt och rullade tummarna mest, tillslut tänkte jag nä men jag kan väl leka lite då.
Så jag gjorde ett öra, gick fram till min lärare och frågade om rent teoretiskt ett öra skulle se ut så, han sa du har fattat presic du borde ha med öron i din skulptering.... så jag gjorde ett till öra :)

Söndag i LA!

Publicerad 2012-11-12 03:46:03 i Los Angeles

Började min dag med att gå och shoppa lite med Shelby min rumskamrat, har nämligen stressat ihjäl mig över att köpa en väska till så jag kan få hem allt till sverige igen.
Hittade en väska och den är hur stor som helst, så övervikt... JA det kommer jag få haha :)
Shelby hjälpte till lite med modellandet så jag kan visa hur stor den var och jag lovar bilden gör inte väskan rättvisa, den är större :)
Och helt sjukt, jag köpte den för 35 dollar, jag hade kagt undan 100dollar för att köpa den, så jag menar denna väskan kan till och med gå sönder om den vill för då köper jag bara en ny haha :)
Efter det åkte jag iväg och modellade lite för Kaity som behövde mer beauty bilder för IMATS tävlingen som kommer upp, så idag blev jag ett regnmoln :)

Härliga helg!!!

Publicerad 2012-11-11 05:59:02 i Los Angeles

Igår var det mys med min fina Ellinor och hennes pojkvän Drew, åt all you can eat Korean bbq, och det var verkligen all you can eat, var så mätt när jag kom hem, och har vart mätt hela dagen haha :)
Idag möt jag upp min klasskamrat Sara som kommer från Columbia och hade middag, två supermysiga dagar.. Precis vad jag har behövt :) Sara ska snart hon också åka tillbaks till sitt hemland så vi har hela middagen pratat om vår sorg men hur lyckliga vi har vart här i LA.
Saknar alla hemma så mycket men om jag kunde stanna ändå, dream come true, men det är för svårt att leva illegalt haha :)
Imorgon bär det av till fina Kaity, ska stta modell för henne så hon får mer portfoliobilder :)
Grym helg!!!
 

Dag 73 mer sculpting

Publicerad 2012-11-10 03:02:56 i Los Angeles

Idag bytte jag lite riktning, blev mer fjäll haha....
Ikväll ska jag äta middag med Ellie och hennes nya kille, tack gode gud för helg, jag behöver dig helgen så in i norden!! TRÖTT!!!!
3 veckor kvar i skolan, 1 vecka kvar tills twilight premiär, 2 veckor kvar tills thanksgiving och igen 3 veckor kvar tills jag åker hem, glädje och sorg kvar!

Dag 72 Sculpting

Publicerad 2012-11-09 03:19:33 i Los Angeles

Och skulpterandet fortsätter, har äntligen blivit klar med mina fjäll, det tog sin lilla tid vill jag säga haha..
Idag gick jag runt hos den andra klassen för att se vad dom hade för sig och det var så roligt för det var flera som stoppade mig och sa, hey are you rhe girl that does the mermaid that everyone is talking about... haha bra för mig folk är imponerade, dom tycker nog mest jag är lite galen för jag göra allt bit för bit haha :)
Imorgon ska jag försöka få ordning på resten av ansiktet också :)
Åh vi hade brandövning idag i skolan också, vi alla tänkte samma sak när det hände, tack gode gud att detta inte skedde den dagen vi gjorde lifecasts, alltså när vi gjorde avgjutningar av våra ansikten, hade vart jobbigt att springa ut blind med gips runt hela huvudet haha :)

Dag 70-71 sculpting

Publicerad 2012-11-08 03:16:29 i Los Angeles

Hela denna vecka så kommer vi sitta och skulptera i skolan, efter 2 dagar kan jag verkligen säga att hela min hand krampar och min tumme börjar få blåsor haha..
Jag sitter och skapar fjäll bit för bit så jag rullar och trycker och anväänder bara samma tumme och pekfinger, när denna vecka är slut vet jag inte om jag kommer ha någon tumme kvar haha.
Här är processen i bilder, det går framåt....
 ...Men är så långt kvar....

Obama

Publicerad 2012-11-07 05:37:06 i Los Angeles

Ligger i min finas kaitys säng och tittar på valet och vi är så lyckliga för Obama har vunnit!!!!! YAY!!!!!!

Dag 69 Special effects

Publicerad 2012-11-06 01:38:38 i Los Angeles

Idag började jag med min sista kurs på Cinema Makeup School, så sorgligt... Idag är det bara 4 veckor kvar till jag åker hem... Saknar alla hemma jätte mycket och längtar att få träffa alla men jag vill verkligen inte åka hem! Från att leva sina dröm varenda dag till att åka hem... Hmmm tråkigt!
Första dagen gick förbi också alldeles för fort, idag började vi med att utöka våra lifecasts, alltså huvuden vi jobbar på så vi kan skapa större masker än innan.
Imorgon ska vi börja skulptera, längtar massor :)
Så jag började med att utöka Saras huvud med lera....
Sen begraver vi ansiktet med alginat...
Sen lindar vi in allt med bandage... 
Och sen häller vi vår "stone" (vet inte vad det heter på svenska längre haha)

Dag 67-68 Finals in prosthetics

Publicerad 2012-11-04 00:47:50 i Los Angeles

Veckan gick förbi snabbt, eller kanske inte ska säga veckan kanske ska säga livet då det är bara 4 veckor kvar i skolan nu, helt galet.
I torsdags och fredags hade vi slutprov i prosthetics, Kaity gjorde mig till en gammal vampis servitris och jag gjorde henne ful haha :)
Visar bild med och utan ögonbryn för dom var jag inte nöjd med haha, men handknöt dom helt själv och det var mina första ögonbryn nånsin så lite stolt får man väl vara ändå ;)
Så nästa vecka börjar special effekt klassen, ska bli så sjukt kul!!! (och tråkigt för det innebär att det är slut sen)

mitt liv suger just nu....

Publicerad 2012-11-01 04:07:51 i Los Angeles

Min rumskamrats hund kom åt en stängd bunke fullproppad med choklad och åt upp allt medan vi inte var hemma. Jag har än så länge torkat upp 11st spyor, min rumskamrat vill inte åka till vetrinären då hon tycker det är för dyrt och hon är på jobbet och kommer inte hem.
Så just nu är det tydligen på mitt ansvar att hålla apple vid liv.
Vet inte vad jag gör eller hur detta ska sluta.... vill mest gråta just nu!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela