Hoggen på bloggen!

Den ultimata bloggen för det rimmar ju på Hoggen och det är ju jag :)

Sminkborstar

Publicerad 2012-07-31 09:15:12 i Los Angeles

Här kommer ett litet bevis på att man behöver bra penslar för smink.
Normalt skulle jag vilja säga att en kvinna äger 1-5 sminkborstar (som är bra) i sitt hem och sminkkit, om ni tittar på bilden i 2 inlägg ner alltså min bröllopssminkning så tror man inte att det ska gå åt många penslar för den naturliga sminkningen. men så här många penslar använde jag idag för att skapa denna sminkning...
Haha jag är så trött på att tvätta penslar, man använder för många men varje pensel har sin sak :)

Dag 6 The industry of bridal makeup

Publicerad 2012-07-31 09:02:41 i Los Angeles

Denna vecka har vi startat med brudsminkningar, sminkningar till bröllop kan se ut hur som helst beroende på vilket tema man har men vi fick sminka efter normer vilket innebar en väldigt naturlig sminkning, äntligen börjar jag komma in i spelet lite igen, varje dag har jag vart så frustrerad över att jag har tagit sån tid på mig men idag kom jag äntligen igång, sminkade på 30 minuter medans dom andra gjorde det på en 1 timme, kändes skönt :)
Här är min före och efterbild
Dagen började väldigt bra idag eftersom att jag var i skolan som alltid är roligt, mittenn av dagen däremot var däremot värre, när jag kom hem hade äntligen min säng från Ikea kommit men allt var självklart fel och jag visste att det skulle vara det. Fanns alltid nån i mitt bakhuvud som sa: beställ inte online du kommer få fel grejer (med spökröst), och så blev det.
Men som tur var så kunde min underbara nya vän Elizabeth hjälpa mig så hon skjutsade mig till Ikea så jag kunde byta grejer och köpa nytt :)
Efter det så åkte hon, jag och hennesrumskamrat Jackson till en judisk restaurang, Elizabeth är nämligen jude... Och det var helt fantastisk, maten såg så oaptitlig ut men det var sååååå gott så jag rekommenderar judiskt till hela världen, soppan jag åt hetten Matzo ball soup.. Try it!!!!
Åh glömde säga att vi jobbade bara med mineralsmink idag and I love it!!!!!!!!!

Home sweet home!

Publicerad 2012-07-30 02:49:42 i Los Angeles

Idag kändes det äntligen som att komma hem igen :) för jag var på IKEA!!!! och det roliga var att påvägen till ikea så ringde ikea mig :) det var min säng som ringde och sa att hon kommer imorgon, jag blev så glad så!
Nu inväntas sängen och 2 små bord sen ska jag nog kunna leva mitt liv i mitt hem :) skönast är att jag har fått lampor, jobbigt att vara i mörkret varje kväll haha..

Teen choice awards!!!

Publicerad 2012-07-29 18:03:17 i Los Angeles

Här kommer min tid på TCA, massa suddiga bilder haha, foton blir inte så bra på avstånd ;)
Kvällens värdar Kevin McHale och Demi Lovato
Ellen vann pris för bästa komiker och Sophia Grace och Rosie fick ett hemligt pris för favoriter på webben :) dom var sååå söta, Zoey Deschanel och Selena Gomez delade ut priset!
The Vampire Diaries vann priset för bästa Fantasy/syfy serie, när dom läste upp dom nominerade kunda man höra varje gång vilka som skulle vina, shit vad ungdomarna skrek!
Taylor Swift vann typ många priser haha
Chris Hemsworth, hubba hubba hubba säger jag bara, good looking :)
Kvällen avslutades med drinkar på Hard rock, så bra dag :)
Har även typ tusen videos jag ville lägga upp men fattar inte riktigt hur man gör ännu så det kanske kommer sen ;)

Movietime!!!

Publicerad 2012-07-28 08:25:58 i Los Angeles

Har precis kommit hem från en mysig biokväll! Jag, Ellie, hennes rumskamrat Stephanie och Henriette var och tittade på Magic Mike :)
Jag ville gärna se filmen för att jag trodde det var en bra film, dom andra ville nog lite mer se den för att det var snygga män med i den haha, mer bonus tycker jag :)
Men jag vet inte riktigt vad jag tyckte, ibland tycker jag den var superbra men sen helt plötsligt koncentrerade jag mig mer på vad klockan var och hur långt det var kvar av filmen, så jag antar att den får tre S av mig...
Men alltid mysigt att vara på bio ändå :)
Nu ligger jag dock och försöker bli trött, det var meningen att vi skulle till ikea imorgon men jag ändrade våra planer lite, jag fick nämligen chansen att träffa min största idol inom mask imorgon, VE NEILL!!!!! JAG SKA TRÄFFA VE NEILL, ledsen men då prioriteras ikea bort, men Tjejgänget var så snälla mot mig och byte dag så vi åker på söndag :)
Kl 5:45 kommer Elizabeth min klasskamrat och hämtar mig och det är om 6 timmar så jag måste sova men jag är så exalterad så jag vet inte hur jag ska kunna lugna mig och finna ro.
Och vet ni inte vem Ve Neill är så gå inpå IMDB och sök så förstår ni varför jag gillar henne :)
Nej Sara somna nu för imorgon är din lyckodag!!!! yeeeeyyyyyy!

Jag kommer försvinna

Publicerad 2012-07-28 03:30:37 i Los Angeles

Så första veckan i skolan är över oboj vad jag är trött men oboj så nöjd jag är med livet, utbildningen är fantastisk och jag ångrar inte en sekund att jag är här trots att jag börjar försvinna....
Man ba va? vadå försvinna? Då ska jag berätta för er hur det ligger till, jag har så mycket smink på mig varje dag så det känns som om jag bara har ett lager av hud kvar.
Igår kändes det som om att min hud brann när jag kom hem och jag hade torra partier kring hela munnen, det var hemskt, jag undrar hur jag kommer se ut efter 18 veckor av smink i ansiktet haha.
Så här såg jag ut idag efter dagens lektion, tror mina partners har väldigt svårt att se min hudton också haha, ser mer och mer ut som ett spöke för varje dag som går :)
Man ser inte riktigt hur mycket foundation jag har på mig men det är en kaka av creme på min hud... aotsch...

Dag 5 Glamour Makeup/Smokey Eye

Publicerad 2012-07-28 02:45:21 i Los Angeles

Idag har vi skuggat och skuggat, alla var tvugna att göra en markant skuggning, för kan vi dom starkaste färgerna så kan vi dom ljusa :)
Detta blev dagens resultat, helt ok men jag kan bättre så det är bara att öva :)
Före och efterbild
Ps. Rebecca skulle döda mig om hon visste att jag la upp förebilden på internet, hon satt till och med och sminkade sig själv medans jag sminkade henne för att hon inte ville se sina finnar haha :)

Dag 4 Dramatic make up

Publicerad 2012-07-27 03:29:24 i Los Angeles

Idag var en himla rolig dag, men också en hemsk dag!!!
Usch jag har inte alls vart nöjd med dagens sminkning, för det första har jag sminkat Louise som har en jättesvår hudtyp, hon har oljig hy med acne och rynkor.... aaaaahh säger jag bara, jag vet att jag ska kunna klara det med men aaaahhhh!!!!
För dagens tema var vi tvugna att sminka en röd läpp och jag hatar röda läppar man ser så lätt tantig ut om man inte har rätt läppform. Så dagens läxa till mig själv är att öva på läppar, min lärare sa åt mig att öva men hon tyckte ändå det var bra på louise och att färgerna passade henne jättebra..
Men nej jag är INTE nöjd!!!
Louise före och efterbild

:)

Publicerad 2012-07-26 07:54:48 i Kändisar

Har fått önskemål om bilder från teen choice, oroa er inte det kommer... har bara så många så det tar lite tid :)

Dag 2 Natural Make-up

Publicerad 2012-07-25 02:57:26 i Los Angeles

Dag 2 är förbi och den var minst lika rolig som igår om inte roligare :) Dagens lektion var naturliga sminkningar, sminkningar som endast ska ge en fräch, uppiggande look för din klient.
Min partner idag var Tritia som är så himla rolig, hon är rookie, har aldrig sminkat andra för förutom sin familj så hon var så nervös när hon skulle sminka mig men på slutet så glad för hon kunde fråga mig frågor under hela tiden och få råd och tips :)
Hon sa en så rolig sak, igår på vår första dag när vi alla skulle presentera oss och berätta om våra erfarenheter så var hon så nervös för hon trodde hon skulle vara sämst och jag var den första som fick prata, efter jag hade sagt mitt ville hon knappt berätta vad hon hade gjort för att den första som sa sitt hade gjort så mycket, men sen var det flera som var som hon så hon lugnade sig. Så söt :)
Här är min före och efter bild på Tritia och min naturliga sminkning.

26 ååååårrrrrr!!! aaaahhhh

Publicerad 2012-07-24 16:52:01 i Allmänt

Nu är jag gammal minsann, vaknade upp i morse till att vara 26 år vilket var en spännande känsla, soooo scary!!!
Men jag vaknade även upp till massa gratulerande på facebook och det kommer jag leva på hela dagen, för här in LA har jag inte så mycket vänner som kan fira mig ännu.... Men jag vet att jag har tusen där hemma and i love them!!!
Mamma ringde och grattade mig med så jag blev så glad så :)
Hurra för Sara Hogg the lady!

Cinema Makeup School

Publicerad 2012-07-24 07:22:24 i Los Angeles

Första dagen i skolan avklarad och läxorna mina är gjorda!
Helt fantastisk dag, har brjat klassen beauty makeup idag, eftersom att det var första dagen har vi börjat lite lätt.
Först startade vi med orientation vilket var med gör så gör inte så, regler regler regler, kommer ni sent så skjuter vi er, regler! Haha tur att jag var där 40 min tidigat för att jag var så rädd för att komma sent :)
Sen började lite mer smink iallafall, idag var det Eyebrows på schemat vilket jag var glad för, jag fick nämligen skina lite extra då, be the star that i am!
Jag kommer ju gå många olika klasser och det är inte samma elever i alla klasser men jag kan definitivt säga att jag har mest erfarenhet i denna klass, en tjej hade jobbat i 3 år en annan tjej hade inte gjort så mycket men praktiserat på Hunger Games filmen (vilket jag tyckte var asssscooooolt) annars var faktiskt nästan alla "nybörjare" på något sätt. Vi är 28 tjejer i denna klass och alla har olika stilar and i love it.
Imorgon börjar vi lite mer på allvar så jag längtar massor.
Fick även mitt sminkkit idag, trodde jag skulle dö det var så mycket roligt!!
Men nu har jag gjort läxorna, jag har läst ett kapitel om ögonbryn och rengöring av hy och material, jag har märkt allt mitt smink, jag har övat att rita ögonbryn på ett papper och jag har missat läxa nummer 4 vilket var starta en inspirationsbok klipp och klistra, får börja imorgon men en fantastisk bild hittade jag iallafall :)
Lite bilder på dagens ögonbryn jag har gjort samt allt smink :) yeeeyyyyy!!!!

Beautiful inspiration for you!

Skola!

Publicerad 2012-07-23 16:29:56 i Los Angeles

Om 30 minuter måste jag åka till skolan, första dagen idag, lite nervös är jag nog men det ska också bli himla roligt minsann!
Träffade en granne härom dagen när jag solade som också sminkade och studerar på en annan skola, hon hatade skolan och allt lätt super trist!
Men jag tror jag har hittat rätt, mer info kommer efter min första dag :) Men först ska jag hem till en nyopererad Ellinor efter skolan!
Puss världen!

Tonight is the night

Publicerad 2012-07-22 18:43:11 i Los Angeles

Tonight is the night of the TEEN CHOICE AWARDS, yeeeyyyyyy!!!!!
Har längtat så mycket, alla kändisar som kommer vara där, det kommer vara magiskt, det här är ju liksom eliten, helt sjukt... känns inte som om det är på riktigt!!!
Kan dock inte njuta av denna stunden så mycket som jag önskar att jag kunde, mina lilla puppa Ellie ligger på sjukhus, hon var tvungen att operera bort blindtarmen i natt och jag har vart så ororlig, men allt måste ha gått bra, jag är nämligen hennes emergency contact så sjukhuset borde ha kontaktat mig om det var några problem, och det har dom inte gjort så Ellinor sover nog bara fortfarande.
Lillsnuttan min!!!!
Men lite kul ska jag nog ha det ändå :)
Massa bilder kommer sen!!
Nu skickar jag ut alla mina tankar och kärlek till min älskade Ellinor!!!!!

Väggmålningar

Publicerad 2012-07-22 03:20:12 i Los Angeles

Los Angeles har dom mest fantastiska väggmålningarna i världen tror jag, några jag funnit hittills, ska hitta många fler :) Hoppas på miljoner!!!!

Bagel time :)

Publicerad 2012-07-20 02:43:41 i Los Angeles

Vad blir man sugen på när man hör USA?
Jag vet vad jag blir sugen på... på BAGELS!!!!
Är det ett tecken att jag ska äta upp dessa eller är det ett tecken på att jag saknar Wallmans? hmmm får tänka på det en stund....

LA!!!!!! i'm here!

Publicerad 2012-07-19 21:49:20 i Los Angeles

Äntligen mina fina vänner så är jag här in the USA, LA is soooo fab!!!
Många gator upp och ner har det blivit, för det är typ det jag gör just nu, går och letar affärer och försöker förstå vart jag är nånstans, för det är hur stort som helst här :)
Har fått flytta in i vår (min och Henriettes) superfina lägenhet, det är hur stort som helst, vi har stora sovrum med eget badrum och balkong, stort vardagsrum och kök, det kommer bilder senare när jag har möbler för just nu har jag bara ett rum med kläder överallt :)
Vi bor på Whitley avenue som är en tvärgata till Hollywood blvd.
Så hela dagarna går jag bara och tittar på alla fina stjärnor på gatorna :)
Ett måste är att hitta Ester Williams så jag kan känna mig som Pretty Woman och skrika ut "go back to Ester Williams where you belong"
Skolan min har jag hittat också efter många om och men, jag gick gata upp och gata ner för att sen upptäcka att skolan låg bredvid tunnelbanan jag kom med haha.
Längtar så till att jag börjar så man får igång livet lite mer, börjar nämligen få lite ont fötterna efter all gång.
Åh igår blev jag bjuden på date också av en främmande man på gatan, han var hur trevlig som helst, visade vart jag kunde köpa lakan och kuddar och täcken som jag letade efter. men jag vet inte om jag var redo för en date dag nummer 3 så jag sa att jag inte ägde nått telefonnummer för det är ju faktiskt sant, det ska jag ju skaffa idag haha.
Nu ska jag ut på stan igen och upptäcka :) Sååå glad över att vara här men om jag ska vara ärlig så saknar jag alla där hemma redan fast det bara gått 4 dar :)

On my way!!!!

Publicerad 2012-07-16 09:20:50 i Los Angeles

Jag har lovat att bli bättre på att blogga så alla mina vackra vänner kan följa mitt liv i LA, så varför inte börja på en gång tänker jag då :)
Sitter nu i en trappa på Berlins flygplats, den är gigantisk så man tycker att det borde finnas stolar och lite platser här och där eller hur?
Jag har sett 3 stolar som inte var inne på ett café, dom var upptagna så ett trappsteg blev bra för mig!
Jag har även redan hunnit göra det bästa inköpet och det sämsta inköpet i mitt liv!
Det sämsta: gick till starbucks, tänkte mmm en karamelldryck, förstod inte den tyska damen riktigt, sa ja och danke, fick en extra shot espresso i min innan väldigt goda dryck... jag hatar kaffe, inte lyckat!
Bästa köpet: en nack-kudde till planet och nästa tur på 12 timmar, har provat den... to die for!
Om 3 timmar får jag boarda planet åker igen om 4... Känner på mig att min rumpa snart inte uppskattar mitt val av sittplats, känns som sten up my assssss...
En så länge är jag ju bara på väg så äventyret har inte riktigt startat ännu men jag är på god väg :)
16 timmar sen så lever jag in the land of dreams, "whats your dream? Everybody have a dream" (citat från vilken film?)
Undra om mamma klara sig nu utan henne kramgoa dotter :)
Puss alla på ett litet tag!

The Ultimate Åkersberga Bicycle Pubrunda 2012

Publicerad 2012-07-09 09:44:25 i Party

Det är måndag morgon och jag skulle nog vilja säga att det är ett faktum att bakfyllan består sen lördagens bravader.
I lördags hade jag en fantastisk dag, och jag och 8 andra följde helt efter Martins pipa.
Om någon har missat det så var det den årliga cykelpubrundan i Åkersberga, och det var förtsa gången vi gjorde det en vi hade så otroligt kul så det kommer nu fullföljas till en tradition, det kan vi lova!
Så hur gick detta till.... Ägde man en cykel, en hjälm och ett härligt ölsinne då var det bara att haka på.
Vi var 10st, vi hade 10st stopp och ja vi hade 10st öl.
Det är underbart att jag kom hem hel och inte halv, lovade att göra mitt bästa för mammas skull :)
Hörni missa oss inte nästa år!
'

Sommarlov

Publicerad 2012-07-04 15:53:51 i Allmänt

Livet närmar sig nu sin förändring!
Om 12 dagar beger jag mig mot the land of dreams och Hollywood!!!
Mycket har jag redan gjort, lägenheten är tom och städad och jag har flyttat hem till mor igen... Nu när det är gjort så kommer alla känslor kring flytten och jag måste medge att jag börjar bli väldigt nervös. Nästa vecka sätter packningen igång men tills dess ligger jag och vilar och rensar tankarna i mammas nya hammock!!!

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela