Hoggen på bloggen!

Den ultimata bloggen för det rimmar ju på Hoggen och det är ju jag :)

Photoshoot förberedelser!!

Publicerad 2012-08-31 09:30:52 i Los Angeles

Klockan är halv ett och jag har precis blivit klar med alla förberedelser för imorgon, stor photoshoot med skolan för att vi ska få riktigt bra bilder till vår portfolio :)
Vi ska göra en beauty och en avantgarde look.
Min vackra Ellinor ska vara min modell, så glad för det!!!
Så nu har jag suttit hela kvällen och gjort hårdelar och face-chart och dubbelkollat mina smink kit så jag har allt, är helt slut nu!!!
Men imorgon kommer bli en super rolig dag, längtar massor!!!!!
Nu sova!!!

Dag 29 Hair class finals

Publicerad 2012-08-31 06:29:00 i Los Angeles

Jaaaaa äntligen sista hårdagen!!!!! vet inte axakt vad jag fick för betyg för jag glömde kolla men jag fick endast lovord från min lärare så det var bra :)
Men äntligen är det över och snart börjar vi ett nytt kapitel, karaktär!!!! yaaayyyy ska bli så kul.
Först ska vi bara klara av vår photoshoot som vi har imorgon, kommer bli galet!!!!
 
Bilder från idag!
 

Tuperingsfrisyrerna jag gjorde idag var helt crasy, men det var faktiskt riktigt kul att göra nånting utöver det vanliga det enda jag kunde tänka var Marge Simpson haha!!
Önskar jag hade tagit bilder över frisyrerna vår lärare Curtis gjorde, dom var helt fantastiska, Curtis är så galet bra, men jag tror jag kommer ihåg rätt när jag säger att han jobbat med det i 22 år så det är inte så konstigt att han är bättre haha, Curtis är bäst!!!! Curtis is our flying monkey!!! Adore him!!!




 
 
 

Movingday!!!

Publicerad 2012-08-30 08:49:32 i Los Angeles

Idag var dagen då jag flyttade från west hollywood till koreatown och min klasskompis Shelby! Känns jättebra, älskar Shelby hon är helt underbar plus att jag tjänar ca 700 dollar i månaden så jag är världens gladaste tjej idag :)
 
Shelby körde lastbilen tack och lov, annars vet jag inte hur det hade gått haha!!
Sooooo so so so Happy!!!


Efter mycket om och men med flytt och hitta parkering och inte hitta tillbaka till Shelbys bil så vi trodde den var stulen så var det dags för storhandling, och ja man ska inte shoppa hungrig, men vi köpte att som dom reade ut så det var sjukt billigt :)
Ralphs är bäst!!!
 
 
 
 

Dag 28 Hair class

Publicerad 2012-08-30 08:41:40 i Los Angeles

Helvetet fortsätter, oh my LORD varför är hår så svårt jag blir galen plus att jag har haft PMS hela dagen så idag har jag verkligen hatat skolan, och mina klasskompisar går bara runt och säger följande hela dagen: "If Sara was an american she would be so rude today, but because she is from sweden she is just cute hahaha", får man mörda dom? hihi.....
Imorgon är det prov igen så vi får se hur det går... den här gången har jag noll självförtroende!!!
 
Bilder från idag!




 

Nigel's

Publicerad 2012-08-29 07:46:43 i Los Angeles

Världens bästa sminkbutik är Nigel's dom har allt från "vanligt" smink till hår till special effects!!!
Idag hade vår skola pro discount vilket innebär rabatter upp till 40% så jag kunde äntligen köpa min Flash palette från Make up forever, jag är såååå lycklig!!!
Och jag måste säga att vi ska vara ledsna att vi inte har make up forever hemma för dom har så mycket roligt!
Men ett hej till Makeup store, deras cake eyeliner har blivit en favorit både bland mina lärare och bland elever, har redan fått önskemål om att maila lite smink när jag kommer hem :)
Men åååh det finns så mycket märken här som vi inte har som man bara kan dö för!!! så häftiga grejer och jag vill köpa allt!
Men jag lovade mig själv idag att bara köpa sånt som jag behöver, och så blev det :)
 
Ps. tycker ni att jag behöver fler lösögonfransar kanske?

Lazy!!!

Publicerad 2012-08-29 07:26:37 i Los Angeles

Soooo lazy today, mycket att tänka på inför imrogon så idag blev det favoriten subway till middag :)
Men ja... allt vi känner sen innan är godare hemma..
Hur säger vi? Borta bra men hemma BÄST!

Dag 27 Hair class

Publicerad 2012-08-29 03:12:24 i Los Angeles

Håret fortsätter och är fortfarande lika svårt om inte svårare, idag har vi gjort en gibson tuck, french twist, buns och loops plus miljoner av flätor... Vi har flätat och flätat och flätat tills våra händer har blödigt!
Men det positiva med denna klass är att jag har fått nya ideer till vår photoshoot på fredag och det ska bli sååå kul!!!
 
French twist

Gibson tuck
A bun

Loops


flätor i miljoner




 

Dag 26 Hair class

Publicerad 2012-08-28 04:38:59 i Los Angeles

Oj vilken ny respekt jag har för hairstylist, det är riktigt svårt att göra snygga håruppsättningar!!!
Och mitt andra mål i livet efter jag är klar makeupartist är att kunna hår och bli perukmakare, jag har en lång resa framför mig minsann för det är svårt. Curtis vår ass.lärare tycker jag tänker för mycket så han har stått brevid mig hela dagen och sagt don't think don't think don't think don't think don't think... ganska irriterande efter ett tag men det var omöjligt att tänka haha :)
 
Vi började dagen med att platta för att sedan locka och få en ledig look med lockar, resultat:
Efter det skulle vi göra en klassisk uppsättning, man börjar att göra en Twisted ponytail, alla kan det :)
För att sedan bygga vidare, jag hade helt klart svårast för detta men jag blev godkänd av min lärare då det var min första gång från skratch :)
Efter det skulle vi göra en donut, jag tänkte haha det blir lätt för jag har ju mina köpte donutar med mig :) men nej... vi skulle göra dom utan hjälpmedel, endast nålar fick vi använda oss av.
Men det gick hyfsat bra ändå tycker jag för att vara första gången!
Tjejorna i min klass som redan kan hår dom fick experimentera lite, som Kaity exempelvis, hon är licencerad hairdresser och perukmakare, alltså väldigt bra på hår... älskade hennes look och jag vill gifta mig i den :)
 
Såååå snyggt :)
Späänande att få se vad vi hittar på imorgon, mycket hår kvar att utforska :)

Hollywood Highschool

Publicerad 2012-08-27 07:52:42 i Los Angeles

Ja jag skulle nog ha mått lite bättre om min skola såg ut så här när jag gick på gymnasiet :)
Amerikaner har det lite bättre än alla andra ;)

Härliga helg

Publicerad 2012-08-27 07:40:06 i Los Angeles

En underbar dag igår och en underbar dag idag :) och som vanligt i detta Amerika så får jag lära mig nya saker varje dag, idag presenterade Shelby mig för något som heter Pretzel Dog, vilket är en korv som är inlindad i en pretzel som man sen doppar i valfri dipp, Shelby fick självklart välja för mig och det blev smält ost.... Sjukt konstigt men åh så gott :)
Sen har vi gått gata upp och ner i mer än 5 timmar så nu ligger jag hemma och är helt mör i kroppen, har nog aldrig gått så långt i mitt liv!
vi skulle ha åkt bil till ett shoppingställe men det sluutade inte riktigt som vi tänkt oss vilket var synd för Shelby har världens coolaste bil!!!
 
Det visade sig att bilen läkte bensin typ överallt om det är möjligt.... Så ja det blev till att gå vilket var tur för Shelby hade tänkt dra med mig till gettot och jag har lovat Susanne på jobbet att absolut inte åka dit så det blev till att gp till Melrose istället... Och det ångrar jag inte för där träffade vi Kat von D, vi shoppar på samma ställe förstår ni :)
Sen gick vi även förbi hennes bebis!
Mycket bra dag efter att få sett mig omkring och träffat usas stjärnor :)
 

Söndag

Publicerad 2012-08-26 18:57:38 i

Söndag och imorgon är det måndag och då börjar jag hårklass och då behöver jag ha med mig massa hårgrejer och locktång och plattång och borste och spray och massa crap och jag har inte det och nu måste jag resa mig från sängen och jag måste gå handla grejerna och jag har massa grejer att göra och jag är så här trött...

Primer

Publicerad 2012-08-26 06:47:15 i

Alla tjatar så i skolan att man ska ha en bra primer till sitt smink kit...
Alla tjatar så i skolan om märket Urban Decay...
Så nu har jag fixat båda :)

Bekväma jag :)

Publicerad 2012-08-26 04:59:10 i Los Angeles

Idag när vi var på vår lilla utflykt så fick jag känna mig lite hemma igen vilket kändes väldigt skönt då jag kände mig lite hemlängtande idag efter mina skypesamtal med mamma, Stefan och Nikki :)
 
Och detta är verkligen hemma på riktigt!
Efter många promenader upp och ner och efter allt stående i skolan har jag känt att fan jag behöver bekvämmare skor, skor som inte klämmer skor som inte ger mig skavsår eller miljoner av blåsor skor som jag inte bryr mig om utan som man bara drar på och mår bra efter det... Typ det jag letar efter är foppatofflor!!!! Men vem vill köpa det och gå runt i dom är ju jättefula.....
Men vad hände? Jo jag köpte ett par och dom var jätte söta tyckte jag :) 
 

Santa Monica beach

Publicerad 2012-08-26 04:22:00 i Los Angeles

Idag tog jag en tur med mina kära vänner Shelby och Kaity till Santa Monica beach, en mycket bra dag och inte bara för att jag var i goda vänners lag utanför att det blåste och kändes faktiskt som svensk sommar när den är som  bäst, på slutet av dagen fick jag till och med dra en filt över mig för att det var lite kyligt. En perfekt dag efter 40 dagar av lidande värme :)
 
Och i Santa Monica kunde man simma med delfiner så jag var väldigt lycklig över det, a dream come true :)
Vi åt lunch på en mexikansk restaurang som jag inte kommer ihåg namnet på just nu men jag lärde mig där att det var någon krydda jag inte tyckte om, sen fick jag veta var det var.. Koriander... BLÄÄÄÄ det visste jag att jag inte gillade :)
Fina Kaity och Shelby :)
 
Sen åkte vi till stranden, älskar santa monica Pir!!! Karuseller :)
Självklart fick jag också min framtid spådd, fick veta att: I should be happy with my life because i'm going to be dead a very long time.... Sååå bra råd! Haha
Fick veta att min nästa punkt på min måste göra amerikanske saker lista är att äta en funnel cake som tydligen ska var super gott, så vi säger check och avklarat :)
 
Och alla hemma har helt rätt jag kommer verkligen vara en tjockis när jag kommer hem haha :)
 
 
 
 
 

Såå överraskad

Publicerad 2012-08-25 09:02:27 i

Lite då och då så går jag in på min bloggapp på mobilen för att alltid bli besviken för att den är sämst och det går aldrig att logga in... Sjukt sur blir jag varje gång.. Vet inte varför jag fortsätter... Nu vet jag! För efter regn kommer solsken och jag kom nu in via min app och är lycklig igen :)

Tröttis

Publicerad 2012-08-25 08:49:07 i Los Angeles

Är så trött och har vart trött sen jag kom hem som jag alltid är efter skolan... Ett litet problem nu bara, jag ser fortfarande ut så här efter skolan.... Hur ska jag orka ta mig upp och ta av masken?

Dag 25 Airbrush finals

Publicerad 2012-08-25 04:36:22 i Los Angeles

Idag var det prov igen då en till kurs avslutades och jag är så ledsen för att denna vecka är slut för jag har haft så roligt med airbrush!! Vill absolut köpa en när jag har pengar igen och kommit hem så jag kan öva massor och bli lika bra som min lärare Nelly!!!
Här är hennes hemsida om ni är intresserade av bra airbrush :) http://www.nellyrecchia.com
Så proven gick sååå bra! På det skriftliga hade jag alla rätt så där fick jag ett A och på det praktiska fick jag ett B+ för jag hade nämligen 5st A men 3st B på olika delarna, men hey jag kan leva med B+ efter nått jag gjort 4 gånger i mitt liv :)
Idag var också första dagen jag var helt nöjd med min look och allt gick som jag ville :)
Idag är en sån bra dag :)
 

testday

Publicerad 2012-08-24 16:51:41 i Los Angeles

Då var det dags att gå till skolan för lite prov, vet inte hur jag ska klara denna dag, är såååå himla trött. Hoppas på att vakna till på vägen dit, men det gör jag nog för på hollywood blvd måste man vara alert och hoppa undan från alla skummisar som går förbi en. Så ut mot världen Sara Hogg!

Steve Johnson

Publicerad 2012-08-24 05:47:29 i Los Angeles

Oh my lord idag har vart awesome!!! Var på en lecture som skolan anordnade med Steve Johnson!
Steve är en helt fantastisk makeup och special effect artist, han har gjort så mycket och har många nomineringar på skallen samt 2 Emmys, coolt!!
Här kan ni se vad han har gjort om ni inte redan vet ;) http://www.imdb.com/name/nm0426272/
Blev dock lite paff medan han pratade, han nämde nämligen en ganska speciell film för mig som jag inte visste att han jobbat med.. Han nämnde Magnolia, för er som har sett den, ni förstår precis vad jag menar nu.... Det är nämligen denna film som startade hela min fobi, det är iallafall mitt första minne från att jag har vart så himla rädd.
I denna film regnar det paddor.... Fick veta att dom använde 10000 grodor (inte riktigt, special effect), inte konstigt att man får fobier.
Steve tyckte det var fantastiskt underbart när jag berättade det för honom... Jag säger bara tack för den Steve!

Dag 24 Airbrush, highlights and shading

Publicerad 2012-08-24 05:39:00 i Los Angeles

Idag var såååå svår, vi skulle highlighta vilket innebär att du använder vita/ljusa färger för att föra fram ett objekt, make it pop och vi skulle shade:a vilket innebär att du använder mörka färger för att skugga och "gömma" delar.
DÅ vi gjorde detta på bröst och armar så är det mycket av musklerna som framhhävs... Sjukt svårt för jag har inte ens några muskler, hur ska jag då kunna hitta dom på kroppen... Ahhhhh säger jag bara, men det var kul :)
Imorgon har vi vår exam i airbrush, ett skriftligt prov som jag inte riktigt vet hur det ska gå till för vi har inte fått något att plugga på så jag har bara mina notes att gå efter, hoppas jag har skrivit upp rätt saker :S Efter det har vi praktiskt prov då vi har tema 4 seasons, jag har valt hösten så vi får se hur det går!
Dagens resultat!

Tillägg på airbrush

Publicerad 2012-08-23 04:04:34 i Los Angeles

Det ni behöver veta om ni provar på airbrush nån gång, gör man ett endaste litet misstag med en sminkning, det kan vara en pytteliten prick som blir fel... Då får ni leva med det, gör man fel i airbrush då får man börja om!

Dag 23 Airbrush, Animalprint

Publicerad 2012-08-23 04:01:28 i Los Angeles

Idag har jag kommit fram till en sak, jag är alldeles för hård mot mig själv... Har typ vart sjukt deprimerad hela dagen för att jag tyckte att mitt airbrush djur blev så himla dålig, men när jag kom hem insåg jag att jag är ganska bra ändå, jag menar jag har airbrushat 3 gånger i hela mitt liv självklart kan jag inte vara lika bra som min lärare är som har gjort det i flera års tid....
Hoppas ni tycker att det ser ok ut iallafall :)
Min lärares helt insane sjukt bra djur
Min inte lika bra men helt ok sminkning
I have to give myself a break, jag kommer få magsår!

Dag 22 Airbrush, waterbase colors and stensils

Publicerad 2012-08-22 02:47:33 i Los Angeles

Tiden går så otroligt fort, det är helt galet, jag menar jag är redan klar med hälften för vecka 5 i skolan, efter det så är det bara 13 veckor kvar, helt galet!!!!
Åh jag var så sjukt nervös idag i skolan, Airbrush är inte det lättaste man kan hitta på men det är otroligt kul, när vi kom till skolan idag ville vår lärare att vi skulle göra en design och sen klippa ut en stensil från det och göra vårt mästerverk. Jag typ dog, all fantasi bara flöt ur mig totalt. Sen från ingenstans sa jag meningen, this assignment puzzels me, don't no what to do... Så jag bestämmde mig för att använda mig av egna erfarenheter, jag designade ett pussel... Så smart ;)
Resultat!

Hatar pengar

Publicerad 2012-08-21 03:36:23 i Los Angeles

Så dom senaste dagarna har vart ganska svåra, jag har suttit fram och tillbaka upp och ner sidledes och felvriden och försökt göra budgetar för min tid här men det har nu kommit till sitt slut. Jag har kommit fram till att jag har inte råd att bo där jag gör så jag måste flytta.... sjukt jobbigt men det kommer innebära att jag kan stanna kvar och göra min utbildning vilket är egentligen det enda jag bryr mig om, så det kommer lösa sig.
Let's stay positive!!!

Dag 21 Airbrush, tanning and matching foundation

Publicerad 2012-08-21 03:32:46 i Los Angeles

Som vanligt grym dag i skolan!!! Idag började vi med airbrushing vilket var så läskigt och nervöst för jag har aldrig gjort det förrut, men det var så kul.
Idag behövde vi bara arbeta med en foundation för att lära oss tekniken så det var inga späänande sminkningar men det gjorde inget för det var så kul.
Sen fick jag njuta lite av att vara överdrivet solbrun också för en gångs skull :)

Love makeup

Publicerad 2012-08-20 03:08:04 i Los Angeles

Underbar helg har jag haft, super dag igår i Venice med fina Kaity som är helt crasy, älskar henne! FAB kväll med min älskling Ellinor, myskväll med middag och vin på hennes balkong, kan inte bli bättre än så!
Och sen en underbar dag idag också, jag och Elizabeth träffades upp kl halv 9 och åkte iväg till skolan som vi hade fått tillstånd för att låna lite så vi kunde äva lite sminkning samt ta snygga bilder :)
Är så sjukt stolt över oss båda idag, Elizabeth provade en helt ny teknik och det blev helt sjukt snyggt, så hon satte defentivt ribban högt när jag skulle göra min sminking, men gud så kul vi hade. Båda var bakis och trötta men det stoppade oss inte!!! Sen åkte vi hem till henne tittade på 50/50 och färgade mitt hår.
Så ja, grym helg!
Lite bilder har vi här :)

Veeeennniiiiiiiicccceeeeee

Publicerad 2012-08-18 18:27:43 i Los Angeles

Yayyyyy
Idag ska jag till Venice med Kaity!!!!!!!
Idag ska jag bli brun så jag har nått att bevisa när jag kommer hem!!!!!
Idag ska jag äta min första corndog!!!!!!!
Idag ska jag se baywatch IRL!!!!!!!!!
Idag ska jag köpa 3 solglasögon för 3 dollar!!!!! (det är tydligen en stor grej där haha)
Idag ska jag ha awesome kul!!!!!!!!
Idag är vi grymma!!!!

Dag 20 Finals day

Publicerad 2012-08-18 02:25:08 i Los Angeles

Idag var det slutprovsdag, var så himla nervös!
Vi hade ett skriftligt prov och ett praktiskt prov, hade 6.5 fel av 57 frågor på det skriftliga vilket gav mig ett B+ och en smiley :) och det mina vänner var jag så sjukt nöjd med för jag trodde jag hade typ alla fel, dom jag hade fel på var ok, för jag gissade bara på dom frågorna :)
Blev även godkänd på sminkningen, Paul kryssade i väldigt många A:n men även ett D,C och B så jag tror inte jag får bättre än B men det tar jag gladligen med :)
Nu är beauty slut och vi går nu över till Airbrush :) såååååå spännande! Men först helg!

Plugga

Publicerad 2012-08-17 05:58:00 i Los Angeles

Oh my lord vad jag har glömt hur mycket jag hatar att plugga.
Donät get me wrong, jag älskar skolan och jag älskar att vara där och plugga, men att plugga läxor och till prov som jag gör nu ååååååhhh det är så tråkigt, jag har verkligen inget läshuvud och speciellt inte på engelska med nya ord som jag aldrig hört förrut. Blääää. Längtar tills fredag efter lunch då mitt prov är över!

Dag 19 Fashion makeup for runway

Publicerad 2012-08-17 02:17:57 i Los Angeles

Jag och min partner Callan hade så många problem idag, det var en riktig fnitterdag och vi kunde inte sluta skratta, självklart skrattade vi också bara vid alla seriösa och intensiva sminkningar. Men viktigt att ha kul med.
Dagens sminkning var vinterinspirerad, kanske för att jag är trött på att svettas ihjäl när jag går ut ;)
Före och efterbild
Idag var sista dagen av beauty, imorgon har vi våra slutprov, ett skriftligt och ett praktiskt prov. Också den sista dagen vi hade vår lärare Christina, kommer sakna henne!!!
På måndag börjar vi med airbrush, det ska bli riktigt spännande!!!!

Dag 18 Makeup look for a music video

Publicerad 2012-08-16 03:12:53 i Los Angeles

Music video, jag lyssnar knappt på musik och kollar verkligen inte på videos, kanske några men det är absolut inte ett säkert kort för mig, men kul har vi haft idag minsann :).
Fick även veta att det är min lärare som var med och gjorde Lady gaga och beyonces video telephone, som är typ den coolaste videon ever, cred till Christina! Det är även hennes assistent Curtis som har gjort alla dansares hår i rihanna och coldplay videon, om ni tittar på den videon tänk då på att Curtis gjorde samtligas frisyrer på 30 min, han är stört bra!!!!!!
Min look blev en blanding av detta, Marylin Manson feat. Judy Garland somewhere over the rainbow advertising Addidas but in a musicvideo.
Face-Chart
före och efterbild
Fick ingen kritik idag bara ett very good work today Sara, så jag blev nog godkänd :)

Dag 17 Editorial fashion spread makeup

Publicerad 2012-08-15 02:34:32 i Los Angeles

Så rolig dag idag, känner mig definitivt på banan igen, har sminkat Sabrina idag och vi hade vår station bredvid Jessica och Kaity och vi alla är ena cocoheads så idag har vi bara skrattat och goofat oss rejält, underbar dag...
Eftersom att vi är inne på en svårare vecka så designade jag även en look som var svår för mig, med röda läppar. Läppar är så min svaga sida, medan jag sminkade sa jag till mina vänner att på mitt CV ska det stå, Sara Hogg Makeup artist does NOT do lips, men när jag var klar sa min lärare: väldigt bra jobb med läpparna idag Sara, så jag la till dom på CV:et igen :)
Face-Chart
Före och efterbild
Imorgon ska vi sminka en avantgarde look som passar i musikvideor, gulp......

Dag 16 advertising

Publicerad 2012-08-14 02:34:08 i Los Angeles

Dag 16 är förbi och jag är halvägs igenom min beautyklass... tiden går så fort, men det är bra det för jag börjar längta hem lite också... Min familj och mina vänner har känts väldigt långt borta idag.
Idag har vart en allmänt tung dag, har vart trött, blev inte riktigt nöjd med min sminkning, gjorde fel, förlorade 15 minuter tid så jag var inte snabbast idag som jag brukar och som sagt har hemlängtan. Har det tungt men fortfarande roligt :)
Idag har vi jobbat med advertising-lookar vilket innebär sminkning som visas i tidningar för att marknadsföra en produkt, jag valde mascara och detta blev reslutat, hade en helt annan bild i huvet och andra fransar men dom blev förstörda... Tur att jag hade en snygg modell :)
face-chart
Före(med foundation för jag glömde ta bilden) och efterbild

Plugga plugga plugga

Publicerad 2012-08-12 04:05:17 i Los Angeles

Idag är en riktig plugg dag, har köpt tidningar för min advertising look som jag ska ha på måndag, valde självklart det mest uppenbara för sara... Fransar och mascara, hjälp vilka lösfransar det ska bli på måndag, det gillar vi.
Men har verkligen glömt hur mycket jag hatar att plugga... Att hitta styrkan att läsa och lära sig hundra sidor text är inte lätt...
Nej nu får jag lägga på ett kål!

supermysig kväll och första kändisspotingen

Publicerad 2012-08-11 18:27:26 i Los Angeles

Jag och Ellie hade en sen kväll igår, först gick jag hem och sov nån timme för jag var helt slut efter skolan, träffade Ellie vid 9 och åt på en mysig restaurang och tittade på bio.
Det är så coolt här för man kan se bio hur sent som som helst, vi såg Hope springs kl 11 och det är inte senaste bion, heltokigt :)
På väg till Ellie så såg jag min första kändis, eller jag har sett en till men jag kommer inte ihåg vad han heter eller vad han har gjort så han räknas inte tills jag kommer på det :) Denna kändisen iallafall höll på att cykla in i mig.
Jag går lungt och fint på gatan och helt plötsligt håller på jag på att bli överkörd av en dvärg på enhjuling, bara det är ju väldigt otippat :) när jag tittar lite närmre ser jag att det är Nic Novicki en dvärg från showen Drop dead diva, hade sett avsnittet typ 2 dagar innan annars skulle jag aldrig ha vetat det :)
Men nu är jag igång, one down miljons to go!
ps. såg bara 2 kackerlackor igår var av en var död

Dag 15 1970-80's makeup

Publicerad 2012-08-11 10:42:06 i Los Angeles

Igen fab dag, älskar verkligen att gå tillbaka till de olika årtiondena och inspireras av allt tokigt smink dom hade.
Idag hade vi både 70 och 80tal på schemat så vi fick välja vad vi ville sminka. Jag valde min 80-tals look, och det var så kul, min look var en fusion mellan Whitney Houston I wanna dance with somebody och det mer hårda liner madonna 80-talet :)
Mina face-chart
70-tal
80-tal
Min före och efterbild
Nästa vecka blir det lite läskigare för då går vi in på editorial och avantgarde, scary!!!!

Dinner

Publicerad 2012-08-10 08:02:33 i Los Angeles

Har äntligen fått min dinnerupplevelse, innan jag åker hem igen så måste jag uppleva allt amerikanskt, ikväll blev det dinnern :)
Och är det superamerikanskt måste man äta superamerikanskt :) det blev homemade turkey dinner och den dessert som servitrisen tyckte skrek usa :)
Jag har aldrig ätit så mycket i mitt liv och då har jag vart på Golden hits menyprovningar vill jag bara säga :)
Men det var en supermysig kväll, bästa torsdagen hittills :) Älskar att vara här och jag älskar att min fina vän Ellinor är här, she complets me :)

Ps. såg 3 kackerlackor påvägen hem... Jag börjar bli rädd nu påriktigt... jag bor på en gata där det har vart 3 våldtäkter på bara några månader och vad är Sara rädd för jo krypjävlarna!! Ds.

Kryp!!

Publicerad 2012-08-10 03:46:23 i Los Angeles

Såg världens största kackerlacka bli överkörd av en bil idag, sååå äckligt hade rysningar hela vägen hem!

Dag 14 1960's makeup

Publicerad 2012-08-10 03:43:50 i Los Angeles

So best day ever :) gud vad jag älskar 60-talet och gud vad jag älskar twiggy!!!!!
Började med att sitta modell till min lärare Christina Henry som är engelsk och fab, hon är inte så bra lärarmatrial men en fantastisk makeup artist så jag bortser från lärandet och tittar på vad hon gör istället :) Hon har sminkat Lady gaga, Alexander Skarsgård och massor av coola kändisar :)
Så hon sminkade en riktigt bra twiggy för mig idag!
Så här såg min face-chart ut för min design a la 60-talet
Och så här blev reslutat, för och efterbild!

Face-charts

Publicerad 2012-08-09 04:34:57 i Los Angeles

Varje dag har vi läxa till skolan, bland annat så måste vi sminka face-chart för dagen efter.
Face-chart förklarar din mask, det är den plan du ska följa för din sminkning, i branchen gör man dom för att vem som helst ska kunna ta över din design.
Det är supersvårt att få dom snygga men oj så kul det är och man blir verkligen bättre och bättre.
Här är min face-charts, tycker ni att jag blir bättre?
Stagemakeup
18th century makeup
1920's makeup
1950's makeup
Dagens läxa 1960's makeup

Dag 13 1950's makeup

Publicerad 2012-08-09 03:15:40 i Los Angeles

Åh idag var en såååå bra dag, älskar dessa teman på sminkningar, och det blir bara bättre från år till år! Imorgon kommer vara bästa dagen ever för då är det 60-tal och då kommer Twiggy fram :) LOVE IT!!!!!
Dagens före och efter bild
Väldigt nöjd med dagens sminkning, Jasmine looks great om man räknar bort den fruktansvärt fula Marilyn-peruken haha :)

Dag 12 1920's makeup

Publicerad 2012-08-08 04:19:01 i Los Angeles

Åh vilken jobbig dag, min modell var så mesig hon hade väldigt torr hud så när hon fick på sig lite ansiktskräm så blev hon röd och det sved lite, som alla vet att det gör när man är torr, jag menar daaaa... Hon fick värsta paniken och vill absolut inte ha något smink på sig så jaga fick sminka mig själv.... Vissa människor orkar man bara inte med, jag trodde idag skulle bli en lätt dag för att hon är en av dom riktigt gulliga i klassen men det visade sig att hon var riktigt nojig också.. Jag orkar verkigen inte med sånna människor, jag menar det kommer inte skada nån att sitta 40min i en sminkstol för att 1 sekund senare kunna ta bort allt smink igen... Töööönt!!!! haha och jag är lite bitter för hon förstörde min dag.
Glömde till och med  bort att taen före och efterbild på mig själv, hon förstörde min tradition... Jag lägger upp mina portfoliobilder sen istället, dom är ändå finare ändå :)
Men iallafall det var riktigt roligt att sminka 20-tal. Looken för 20-talet är att visa väldigt mycket känsla i sin sminkning, speciellt den ledsna känslan, ögonbrynen var antingen raka eller sluttade neråt och ögonskuggan var som en trekant med toppen mot näsroten vilketger ett ledset intryck... förstår inte hur man kan ha velat så sorgsen ut hela tiden så vi får vara glada att modet har ändrats.
Imorgon ska vi sminka 50-tal, så då blir det till att sminka den där himla röda läppen igen, jag får nog öva lite ikväll. Ta mig in i á la Marilyn mode :)

Glömde berätta....

Publicerad 2012-08-07 04:02:08 i Los Angeles

I fredags fick jag veta att jag just nu inte är här i USA lagligt.... Jobbigt!!!
Skolan har gjort fel med mina papper och meddelat USA goverment att jag skulle startat skolan i maj så när vår receptonist Christine skulle rapportera att jag har börjat skolan och att jag är här så såg hon att dom hade ställt in min godkända vistelse i landet....
Var en något nervig helg, men Christine har nu ringt dom och sagt att det är dom på skolan som har gjort fel och inte jag så allt håller på att lösa sig men vi var inte säkra där ett tag....
Än så länge stannar jag och förhoppningsvis får jag mitt svar imorgon..

Dag 11 18th century make up

Publicerad 2012-08-07 03:57:15 i Los Angeles

Denna vecka börjar det roliga, vi har periodsminkningar, så idag började vi med 1700-1800 talet och imorgon går vi in på 20 och 30 tal och så vidare, åh detta är verkligen det som är roligast i beauty så nu njuter jag.
Men man kan absolut inte säga att det var fagra damer under 17oo-talet, fy farao vilka fula sminkningar som har gått runt på skolan idag haha :)
Dagen började med att jag fick sitta modell till min lärare vilket jag egentligen inte gillar för då ser man inte vad hon gör...
Så här blev hennes sminkning...
Jag är sååå glad att jag inte levde under denna tiden, det hade inte passat mig haha :)
Här är min sminkning för detta tema
längtar nu tills imorgon och lite 20-tal!

Netflix.com

Publicerad 2012-08-05 03:17:34 i Los Angeles

Ok jag är typ så lycklig för min vän Elizabeth från skolan har tipsat mig om världens bästa sida som heter netflix.com där man kan se massa amerikanska serier och filmer :) Har börjat titta på en serie som heter Drop dead diva och jag är kär!!! Den är så bra har tittat klart på en säsong precis :)
Idag har jag nämligen tagit ut en sjukdag, har vart sjuk hela veckan men eftersom att jag inte kan missa nått från skolan så har jag vart tvungen att ignorera det, men äntligen är det lördag så min sjuka och jag tar nu ut lite vila med netflix :)

The cheesecake factory

Publicerad 2012-08-05 03:11:15 i Los Angeles

Underbar dag igår med min älskade Ellinor, så glad att jag har henne här!!! Först var vi på dollarstore vilket är en affär där allting kostar max 99cent, helt sjukt man kan hitta allt från glas och tallrikar till mat till notebooks till lite vad som helst haha. Det är mycket skitgrejer men hey kostar det 99cent så är jag på :)
Det blev mycket nudlar för mig och Ellie som ska börja leva ett snålt liv :)
Efter det bar det iväg mot kmart och mot Russ för att hitta mer billigt skit haha men ändå så bra grejer, köpt bara det som behövdes för att göra mitt hem komplett :)
Sen hände det bästa för vi gick och åt på The Cheesecake Factory och ja det var så gott som jag trodde om inte bättre!!!
Och eftersom att min cheesecake var den största ever så fick jag även chans till min första doggybag :) mycket god frukost blev det!
Efter mycket god middag blev det bio, min andra bio än så länge, älskar att se film här för det känns som på riktigt haha. Vi såg The dark knight, och jag ska ara ärlig hur töntig jag än må låta men vid vissa skott i filmen blev jag livrädd för att jag trodde att nån skulle skjuta oss haha som tur var så överlevde vi så nu kan jag göra vad som helst utan att vara rädd, jag kan skratta rädslan i vitögat, mohahahaha!!!! :)

Dag 10 tv/film/commersial

Publicerad 2012-08-05 02:59:13 i Los Angeles

Sista dagen för naturliga sminkningar, sooooo happy, haha är så trött på att bara sminka naturligt längtar så till specialeffekter :)
Igår som då var dag 10 på utbildningen sminkade vi för tv, en sminkning som skulle kunna göra nyheterna, alltså inget dramatiskt...
Min före och efterbild
Nästa vecka börjar vi med century makeup, första dagen blir det 1800-tal :)

En härlig kväll i LA

Publicerad 2012-08-03 07:07:48 i Los Angeles

Efter skolan idag åkte jag, Elizabeth och Louise till en koreansk restaurang och en all you can eat buffé vilket var awesome!! Äntligen första asiatmaten jag gillar, jag åt inte det starka men restan var hur gått som helst.
Vi valde vilket kött vi ville ha sen kom dom in med massa sidorätter och salldsblad, dom tillagade maten på bordet och sen tog man alla tillbehören man ville ha och la det i salladsbladet och åt. Helt underbart, rekommenderar det till alla!
Efter fantastisk god mat så åkte vi till Marilyn Monroes gravplats, vilket var en underbar upplevelse, trodde inte jag skulle få uppleva det hon var bara en vägg ifrån mig, det var magiskt!

Dag 9 Stage makeup

Publicerad 2012-08-03 06:56:13 i Los Angeles

Idag var bästa dagen för vi jobbade med teatersminkningar idag.
Hade dock lite problem, vi får nämligen våra läxor för nästa dags ämne, så igår fick vi läxa designa en teatermask som vi sen skulle gör idag... Denna ordning är otroligt svår när man aldrig har designat förrut...
Jag bestämde mig för att sminka en geisha till slut i alla fall.
Här är min face shart som man designar på för att sen kunna följa en bestämd plan under klassen...
Nu hade inte min modell exakt det ansiktet jag var ute efter så designen ändrades självklart något, men det är sånt man inte behöver gå igenom i verkliga livet för oftast inom teater iallafall så vet du ju vem du designar för.
Här är min före och efterbild

dag 8 Preperation for the beauty industry

Publicerad 2012-08-02 02:47:44 i Los Angeles

Idag var faktiskt en väldigt intressant dag, vi har fått lära oss mer ingående om vad det innebär att jobba för en Makeup line, alltså för ett specifikt märke.
Man har inte lika mycket fria tyglar som artist eftersom man representerar ett speciellt märke.
Men vi fick provsminka idag som om man jobbar med kunder i butiker, man sminkade alltså efter kundens smak och tycke.
Jag jobbade med kkkkkaity :) som önskade en neutral sminkning, kanske inte världens roligaste men jag var glad ändå för det var första dagen som Kaity ville behålla sitt smink på sa hon :) Bra betyg!!!
före och efterbild
Kaity är typ världens sötaste dessutom, haft en så bra dag med henne idag, hon är perukmakare så jag är lite extra kär i henne bara därför, fick även världens bästa komplimang av henne idag, hon sa jag var dynamical amazing :) She is awesome!

Poooooool

Publicerad 2012-08-01 03:04:12 i Los Angeles

Glömt visa vår poolarea, så skönt att komma hem efter en lång dag när man desutom har handlat mat samt släpat på sina väskor och svetten bara rinner haha och bara ta ett litet dopp för att svalka sig, it's heaven :)
Har även äntligen hittat choklad som jag gillar här :)
Mums :)

Dag 7 som egentligen var 9 film/tv covering tattoo

Publicerad 2012-08-01 02:58:41 i Los Angeles

Idag hade vi vikarie, vilket var kul, man fick lite andra synvinklar på saker och ting och det är alltid bra inom smink eftersom att alla sminkar olika och lär ut olika, vet inte om hon dock var så fantastisk lärare, hon skrattade nämligen åt vissa sminkningar haha. kul men elakt.... Men bra på smink och branchen var hon, hon var själv en stundent på skolan för ca 10 år sen :)
Vill gärna börja komma vidare från beautysmink, känns som om vi har gjort det nu ett tag, alla dessa naturliga sminkningar är kanske inte det roligaste man kan syssla med i mitt tycke iallafall...
Har dock en rolig läxa ikväll, jag ska designa en teatersminkning vilket kan vara typ vad som helst men det ska vara en person så friheten ligger i mina händer ikväll... Får se vad det blir.
Dagens före och efterbilder
Covering tattoo's
Sjukt svårt var det speciellt eftersom att min modell hade så himla mörk tatuering men jag blev godkänd, ps det såg sjukt bra ut i spegeln :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela